Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan

Marjatta Salmenkallio-Marttila, Laura Flander

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Täysjyväkauran funktionaaliset yhdisteet leivonnassa -projekti oli kaksivuotinen (2001-2002) Maa- ja metsätalousministeriön, VTT:n ja yritysten rahoittama hanke. Projektin tavoitteena oli herkullinen ja terveellinen kotimaisesta kaurasta leivottu leipä, jossa on täysjyväkauraa vähintään 51 % ja jossa kauran terveysvaikutteiset ominaisuudet on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Projektissa selvitettiin miten eri resepti- ja prosessimuuttujat vaikuttavat taikinan omnaisuuksiin ja leivän laatuun, ja miten täysjyväkauran terveysvaikutteiset yhdisteet saadaan säilymään leivontaprosessissa. Pääkysymykset olivat: Miten estetään betaglukaanien entsymaattinen hydrolyysi prosessoinnin aikana, miten leipään saadaan hyvä rakenne ja miten parannetaan kauraleivän säilyvyyttä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)30 - 31
JournalLeipuri
Volume101
Issue number4
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Salmenkallio-Marttila, M., & Flander, L. (2003). Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan. Leipuri, 101(4), 30 - 31.
Salmenkallio-Marttila, Marjatta ; Flander, Laura. / Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan. In: Leipuri. 2003 ; Vol. 101, No. 4. pp. 30 - 31.
@article{42b78c33d1a84e1f9b36f2afcdabad3c,
title = "Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan",
abstract = "T{\"a}ysjyv{\"a}kauran funktionaaliset yhdisteet leivonnassa -projekti oli kaksivuotinen (2001-2002) Maa- ja mets{\"a}talousministeri{\"o}n, VTT:n ja yritysten rahoittama hanke. Projektin tavoitteena oli herkullinen ja terveellinen kotimaisesta kaurasta leivottu leip{\"a}, jossa on t{\"a}ysjyv{\"a}kauraa v{\"a}hint{\"a}{\"a}n 51 {\%} ja jossa kauran terveysvaikutteiset ominaisuudet on hy{\"o}dynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Projektissa selvitettiin miten eri resepti- ja prosessimuuttujat vaikuttavat taikinan omnaisuuksiin ja leiv{\"a}n laatuun, ja miten t{\"a}ysjyv{\"a}kauran terveysvaikutteiset yhdisteet saadaan s{\"a}ilym{\"a}{\"a}n leivontaprosessissa. P{\"a}{\"a}kysymykset olivat: Miten estet{\"a}{\"a}n betaglukaanien entsymaattinen hydrolyysi prosessoinnin aikana, miten leip{\"a}{\"a}n saadaan hyv{\"a} rakenne ja miten parannetaan kauraleiv{\"a}n s{\"a}ilyvyytt{\"a}.",
author = "Marjatta Salmenkallio-Marttila and Laura Flander",
year = "2003",
language = "Finnish",
volume = "101",
pages = "30 -- 31",
journal = "Leipuri",
issn = "0024-0699",
number = "4",

}

Salmenkallio-Marttila, M & Flander, L 2003, 'Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan', Leipuri, vol. 101, no. 4, pp. 30 - 31.

Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan. / Salmenkallio-Marttila, Marjatta; Flander, Laura.

In: Leipuri, Vol. 101, No. 4, 2003, p. 30 - 31.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan

AU - Salmenkallio-Marttila, Marjatta

AU - Flander, Laura

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Täysjyväkauran funktionaaliset yhdisteet leivonnassa -projekti oli kaksivuotinen (2001-2002) Maa- ja metsätalousministeriön, VTT:n ja yritysten rahoittama hanke. Projektin tavoitteena oli herkullinen ja terveellinen kotimaisesta kaurasta leivottu leipä, jossa on täysjyväkauraa vähintään 51 % ja jossa kauran terveysvaikutteiset ominaisuudet on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Projektissa selvitettiin miten eri resepti- ja prosessimuuttujat vaikuttavat taikinan omnaisuuksiin ja leivän laatuun, ja miten täysjyväkauran terveysvaikutteiset yhdisteet saadaan säilymään leivontaprosessissa. Pääkysymykset olivat: Miten estetään betaglukaanien entsymaattinen hydrolyysi prosessoinnin aikana, miten leipään saadaan hyvä rakenne ja miten parannetaan kauraleivän säilyvyyttä.

AB - Täysjyväkauran funktionaaliset yhdisteet leivonnassa -projekti oli kaksivuotinen (2001-2002) Maa- ja metsätalousministeriön, VTT:n ja yritysten rahoittama hanke. Projektin tavoitteena oli herkullinen ja terveellinen kotimaisesta kaurasta leivottu leipä, jossa on täysjyväkauraa vähintään 51 % ja jossa kauran terveysvaikutteiset ominaisuudet on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti. Projektissa selvitettiin miten eri resepti- ja prosessimuuttujat vaikuttavat taikinan omnaisuuksiin ja leivän laatuun, ja miten täysjyväkauran terveysvaikutteiset yhdisteet saadaan säilymään leivontaprosessissa. Pääkysymykset olivat: Miten estetään betaglukaanien entsymaattinen hydrolyysi prosessoinnin aikana, miten leipään saadaan hyvä rakenne ja miten parannetaan kauraleivän säilyvyyttä.

M3 - Article

VL - 101

SP - 30

EP - 31

JO - Leipuri

JF - Leipuri

SN - 0024-0699

IS - 4

ER -

Salmenkallio-Marttila M, Flander L. Uusia vaihtoehtoja kauraleivontaan. Leipuri. 2003;101(4):30 - 31.