Uusien ruoantuotantomenetelmien mahdollisuudet ja haasteet Suomessa: Laadullinen analyysi kotimaisen asiantuntijaverkoston toteuttamana

Jarkko K. Niemi, Emilia Nordlund, Matti Pastell, Anneli Ritala, Titta Kotilainen, Juha-Matti Katajajuuri, Marja Nappa, Mirva Lampinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämän selvityksen tavoitteena oli analysoida Suomen mahdollisuuksia ja tunnistaa toimenpiteitä uusien ruoantuotantoteknologioiden kehittämiseksi Suomessa. Selvitys on tehty Ruokaa ilman Peltoja tutkimushankkeessa, joka saa rahoitusta maa- ja metsätalousministeriön Hiilestä kiinni -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta, ja joka tutkii uusien solumaatalous- ja kasvintuotantoteknologioiden mahdollisuuksia osana Suomelle asetettujen hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamista. Raporttia varten kerättiin tietoa verkkokyselyllä sekä asiantuntija- ja sidosryhmätyöpajan kautta. Kyselyn ja työpajan tulokset koottiin yhteen ja niitä täydennettiin asiantuntijatiedolla. Tietojen perusteella määriteltiin toimenpidekokonaisuudet uusien tuotantotapojen käyttöönoton edistämiseksi.
Original languageEnglish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Electronic)978-951-38-8832-9
DOIs
Publication statusPublished - 14 Jun 2022
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Cite this