Väestönsuojien käyttökoeohje

Pekka Laine, Kyösti Ovaska

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Väestönsuojien käyttökoeohjeet selventävät käyttökokeiden tilaajille, tarkastaville viranomaisille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kokeen muille osapuolille, millä tavalla S3- ja S6-luokan väestönsuojat tarkastetaan ja mihin seikkoihin kiinnitetään erityistä huomiota. Aluksi käsitellään niitä toimenpiteitä ja tarkistuksia, jotka on tehtävä suojassa ennen varsinaista koetta, jotta koe voidaan viedä läpi sujuvasti. Tämän jälkeen esitetään kaikki kokeessa mahdollisesti kyseeseen tulevat toimenpiteet, jotka suoritetaan siinä laajuudessa kuin suoja laitteineen ja varusteineen kussakin tapauksessa edellyttää. Ohjelmaa ei ole tarkoitus noudattaa yksityiskohtaisen tarkasti, vaan se on kokeen perustana.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages43
ISBN (Print)951-38-2258-2
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number424
ISSN0358-5085

Keywords

  • air-raid shelters
  • civil defence
  • quality assurance

Cite this

Laine, P., & Ovaska, K. (1985). Väestönsuojien käyttökoeohje. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 424
Laine, Pekka ; Ovaska, Kyösti. / Väestönsuojien käyttökoeohje. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 43 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 424).
@book{feb1d1598f864e0c8b27f1e3ded6157b,
title = "V{\"a}est{\"o}nsuojien k{\"a}ytt{\"o}koeohje",
abstract = "V{\"a}est{\"o}nsuojien k{\"a}ytt{\"o}koeohjeet selvent{\"a}v{\"a}t k{\"a}ytt{\"o}kokeiden tilaajille, tarkastaville viranomaisille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kokeen muille osapuolille, mill{\"a} tavalla S3- ja S6-luokan v{\"a}est{\"o}nsuojat tarkastetaan ja mihin seikkoihin kiinnitet{\"a}{\"a}n erityist{\"a} huomiota. Aluksi k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n niit{\"a} toimenpiteit{\"a} ja tarkistuksia, jotka on teht{\"a}v{\"a} suojassa ennen varsinaista koetta, jotta koe voidaan vied{\"a} l{\"a}pi sujuvasti. T{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen esitet{\"a}{\"a}n kaikki kokeessa mahdollisesti kyseeseen tulevat toimenpiteet, jotka suoritetaan siin{\"a} laajuudessa kuin suoja laitteineen ja varusteineen kussakin tapauksessa edellytt{\"a}{\"a}. Ohjelmaa ei ole tarkoitus noudattaa yksityiskohtaisen tarkasti, vaan se on kokeen perustana.",
keywords = "air-raid shelters, civil defence, quality assurance",
author = "Pekka Laine and Ky{\"o}sti Ovaska",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2258-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "424",
address = "Finland",

}

Laine, P & Ovaska, K 1985, Väestönsuojien käyttökoeohje. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 424, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Väestönsuojien käyttökoeohje. / Laine, Pekka; Ovaska, Kyösti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 43 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 424).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Väestönsuojien käyttökoeohje

AU - Laine, Pekka

AU - Ovaska, Kyösti

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Väestönsuojien käyttökoeohjeet selventävät käyttökokeiden tilaajille, tarkastaville viranomaisille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kokeen muille osapuolille, millä tavalla S3- ja S6-luokan väestönsuojat tarkastetaan ja mihin seikkoihin kiinnitetään erityistä huomiota. Aluksi käsitellään niitä toimenpiteitä ja tarkistuksia, jotka on tehtävä suojassa ennen varsinaista koetta, jotta koe voidaan viedä läpi sujuvasti. Tämän jälkeen esitetään kaikki kokeessa mahdollisesti kyseeseen tulevat toimenpiteet, jotka suoritetaan siinä laajuudessa kuin suoja laitteineen ja varusteineen kussakin tapauksessa edellyttää. Ohjelmaa ei ole tarkoitus noudattaa yksityiskohtaisen tarkasti, vaan se on kokeen perustana.

AB - Väestönsuojien käyttökoeohjeet selventävät käyttökokeiden tilaajille, tarkastaville viranomaisille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kokeen muille osapuolille, millä tavalla S3- ja S6-luokan väestönsuojat tarkastetaan ja mihin seikkoihin kiinnitetään erityistä huomiota. Aluksi käsitellään niitä toimenpiteitä ja tarkistuksia, jotka on tehtävä suojassa ennen varsinaista koetta, jotta koe voidaan viedä läpi sujuvasti. Tämän jälkeen esitetään kaikki kokeessa mahdollisesti kyseeseen tulevat toimenpiteet, jotka suoritetaan siinä laajuudessa kuin suoja laitteineen ja varusteineen kussakin tapauksessa edellyttää. Ohjelmaa ei ole tarkoitus noudattaa yksityiskohtaisen tarkasti, vaan se on kokeen perustana.

KW - air-raid shelters

KW - civil defence

KW - quality assurance

M3 - Report

SN - 951-38-2258-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Väestönsuojien käyttökoeohje

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Laine P, Ovaska K. Väestönsuojien käyttökoeohje. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 43 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 424).