Välittäjäorganisaatioiden merkitys tutkimuslähtöisessä yritystoiminnassa

Jari Konttinen, Mika Nieminen, Nina Suvinen

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Abstract

Artikkelissa tarkastellaan niin sanottujen välittäjäorganisaatioiden roolia julkisissa tutkimusorganisaatioissa tuotetun tutkimustiedon kaupallistamisprosessissa. Välittäjäorganisaatiot ovat organisaatioita, joiden tehtävänä on tukea tutkimuksen kaupallistamista ja tiedon hyödyntämistä kuten erilaiset kaupallistamisen tukipalveluita tarjoavat yksiköt ja kehityspalvelut yliopistoissa tai niiden lähellä, patenttitoimistot, alueelliset kehitysyhtiöt, teknologiakeskukset ja yrityshautomot. Nimensä mukaisesti ne toimivat tutkimusmaailman ja yritystoiminnan välimaastossa. Artikkeli esittelee tiivistetysti vuosien 2006 ja 2009 välillä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) ja Tampereen yliopiston toteuttaman tutkimuksen keskeisiä tuloksia (ks. laajemmin Konttinen, Suvinen, Nieminen 2009).
Original languageFinnish
Pages (from-to)7-18
JournalTiedepolitiikka
Issue number1
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeA1 Journal article-refereed

Cite this

@article{399e5e7e3261424f94d360d089551d61,
title = "V{\"a}litt{\"a}j{\"a}organisaatioiden merkitys tutkimusl{\"a}ht{\"o}isess{\"a} yritystoiminnassa",
abstract = "Artikkelissa tarkastellaan niin sanottujen v{\"a}litt{\"a}j{\"a}organisaatioiden roolia julkisissa tutkimusorganisaatioissa tuotetun tutkimustiedon kaupallistamisprosessissa. V{\"a}litt{\"a}j{\"a}organisaatiot ovat organisaatioita, joiden teht{\"a}v{\"a}n{\"a} on tukea tutkimuksen kaupallistamista ja tiedon hy{\"o}dynt{\"a}mist{\"a} kuten erilaiset kaupallistamisen tukipalveluita tarjoavat yksik{\"o}t ja kehityspalvelut yliopistoissa tai niiden l{\"a}hell{\"a}, patenttitoimistot, alueelliset kehitysyhti{\"o}t, teknologiakeskukset ja yrityshautomot. Nimens{\"a} mukaisesti ne toimivat tutkimusmaailman ja yritystoiminnan v{\"a}limaastossa. Artikkeli esittelee tiivistetysti vuosien 2006 ja 2009 v{\"a}lill{\"a} Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) ja Tampereen yliopiston toteuttaman tutkimuksen keskeisi{\"a} tuloksia (ks. laajemmin Konttinen, Suvinen, Nieminen 2009).",
author = "Jari Konttinen and Mika Nieminen and Nina Suvinen",
year = "2010",
language = "Finnish",
pages = "7--18",
journal = "Tiedepolitiikka",
issn = "0782-0674",
number = "1",

}

Välittäjäorganisaatioiden merkitys tutkimuslähtöisessä yritystoiminnassa. / Konttinen, Jari; Nieminen, Mika; Suvinen, Nina.

In: Tiedepolitiikka, No. 1, 2010, p. 7-18.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

TY - JOUR

T1 - Välittäjäorganisaatioiden merkitys tutkimuslähtöisessä yritystoiminnassa

AU - Konttinen, Jari

AU - Nieminen, Mika

AU - Suvinen, Nina

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Artikkelissa tarkastellaan niin sanottujen välittäjäorganisaatioiden roolia julkisissa tutkimusorganisaatioissa tuotetun tutkimustiedon kaupallistamisprosessissa. Välittäjäorganisaatiot ovat organisaatioita, joiden tehtävänä on tukea tutkimuksen kaupallistamista ja tiedon hyödyntämistä kuten erilaiset kaupallistamisen tukipalveluita tarjoavat yksiköt ja kehityspalvelut yliopistoissa tai niiden lähellä, patenttitoimistot, alueelliset kehitysyhtiöt, teknologiakeskukset ja yrityshautomot. Nimensä mukaisesti ne toimivat tutkimusmaailman ja yritystoiminnan välimaastossa. Artikkeli esittelee tiivistetysti vuosien 2006 ja 2009 välillä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) ja Tampereen yliopiston toteuttaman tutkimuksen keskeisiä tuloksia (ks. laajemmin Konttinen, Suvinen, Nieminen 2009).

AB - Artikkelissa tarkastellaan niin sanottujen välittäjäorganisaatioiden roolia julkisissa tutkimusorganisaatioissa tuotetun tutkimustiedon kaupallistamisprosessissa. Välittäjäorganisaatiot ovat organisaatioita, joiden tehtävänä on tukea tutkimuksen kaupallistamista ja tiedon hyödyntämistä kuten erilaiset kaupallistamisen tukipalveluita tarjoavat yksiköt ja kehityspalvelut yliopistoissa tai niiden lähellä, patenttitoimistot, alueelliset kehitysyhtiöt, teknologiakeskukset ja yrityshautomot. Nimensä mukaisesti ne toimivat tutkimusmaailman ja yritystoiminnan välimaastossa. Artikkeli esittelee tiivistetysti vuosien 2006 ja 2009 välillä Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) ja Tampereen yliopiston toteuttaman tutkimuksen keskeisiä tuloksia (ks. laajemmin Konttinen, Suvinen, Nieminen 2009).

M3 - Article

SP - 7

EP - 18

JO - Tiedepolitiikka

JF - Tiedepolitiikka

SN - 0782-0674

IS - 1

ER -