Vaakojen kalibrointiopas

Aimo Pusa (Editor), Kari Riski (Editor), Maija Ojanen-Saloranta (Editor)

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages80
  ISBN (Electronic)978-951-38-8508-3
  Publication statusPublished - 2017
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number286
  ISSN2242-1211

  Cite this

  Pusa, A., Riski, K., & Ojanen-Saloranta, M. (Eds.) (2017). Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 286
  Pusa, Aimo (Editor) ; Riski, Kari (Editor) ; Ojanen-Saloranta, Maija (Editor). / Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).
  @book{4be6f6e2aee74c4aa2d04ebace16b7ee,
  title = "Vaakojen kalibrointiopas",
  abstract = "T{\"a}m{\"a} julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sek{\"a} ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, k{\"a}ytt{\"a}jille ja punnituksista vastaaville henkil{\"o}ille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa my{\"o}s muille vaakatyypeille. Ohjeessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n kalibroinnin lis{\"a}ksi my{\"o}s muita punnitusten varmentamisen edellytt{\"a}mi{\"a} toimenpiteit{\"a}. Lis{\"a}ksi ohjeessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n punnitukseen vaikuttavia ymp{\"a}rist{\"o}tekij{\"o}it{\"a}, punnusten k{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja valintaa sek{\"a} vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkej{\"a} vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.",
  editor = "Aimo Pusa and Kari Riski and Maija Ojanen-Saloranta",
  year = "2017",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Technology",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "286",
  address = "Finland",

  }

  Pusa, A, Riski, K & Ojanen-Saloranta, M (eds) 2017, Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technology, no. 286, VTT Technical Research Centre of Finland.

  Vaakojen kalibrointiopas. / Pusa, Aimo (Editor); Riski, Kari (Editor); Ojanen-Saloranta, Maija (Editor).

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Vaakojen kalibrointiopas

  A2 - Pusa, Aimo

  A2 - Riski, Kari

  A2 - Ojanen-Saloranta, Maija

  PY - 2017

  Y1 - 2017

  N2 - Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.

  AB - Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.

  M3 - Report

  T3 - VTT Technology

  BT - Vaakojen kalibrointiopas

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Pusa A, (ed.), Riski K, (ed.), Ojanen-Saloranta M, (ed.). Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).