Vaakojen kalibrointiopas

Aimo Pusa (Editor), Kari Riski (Editor), Maija Ojanen-Saloranta (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages80
ISBN (Electronic)978-951-38-8508-3
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number286
ISSN2242-1211

Cite this

Pusa, A., Riski, K., & Ojanen-Saloranta, M. (Eds.) (2017). Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 286
Pusa, Aimo (Editor) ; Riski, Kari (Editor) ; Ojanen-Saloranta, Maija (Editor). / Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).
@book{4be6f6e2aee74c4aa2d04ebace16b7ee,
title = "Vaakojen kalibrointiopas",
abstract = "T{\"a}m{\"a} julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sek{\"a} ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, k{\"a}ytt{\"a}jille ja punnituksista vastaaville henkil{\"o}ille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa my{\"o}s muille vaakatyypeille. Ohjeessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n kalibroinnin lis{\"a}ksi my{\"o}s muita punnitusten varmentamisen edellytt{\"a}mi{\"a} toimenpiteit{\"a}. Lis{\"a}ksi ohjeessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n punnitukseen vaikuttavia ymp{\"a}rist{\"o}tekij{\"o}it{\"a}, punnusten k{\"a}ytt{\"o}{\"a} ja valintaa sek{\"a} vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkej{\"a} vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.",
editor = "Aimo Pusa and Kari Riski and Maija Ojanen-Saloranta",
year = "2017",
language = "Finnish",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "286",
address = "Finland",

}

Pusa, A, Riski, K & Ojanen-Saloranta, M (eds) 2017, Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technology, no. 286, VTT Technical Research Centre of Finland.

Vaakojen kalibrointiopas. / Pusa, Aimo (Editor); Riski, Kari (Editor); Ojanen-Saloranta, Maija (Editor).

VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vaakojen kalibrointiopas

A2 - Pusa, Aimo

A2 - Riski, Kari

A2 - Ojanen-Saloranta, Maija

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.

AB - Tämä julkaisu antaa perustietoja punnitsemisesta ja punnitusten varmentamisesta sekä ei-automaattisten vaakojen kalibroinnista. Julkaisu on tarkoitettu vaakojen kalibroijille, käyttäjille ja punnituksista vastaaville henkilöille. Se soveltuu ei-automaattisille vaaoille, mutta samoja periaatteita voidaan rajoitetusti soveltaa myös muille vaakatyypeille. Ohjeessa käsitellään kalibroinnin lisäksi myös muita punnitusten varmentamisen edellyttämiä toimenpiteitä. Lisäksi ohjeessa käsitellään punnitukseen vaikuttavia ympäristötekijöitä, punnusten käyttöä ja valintaa sekä vaakojen luokitusta. Ohjeessa on erillinen sanasto ja esimerkkejä vaakojen kalibrointitodistuksista. Ohje on yhdenmukainen Eurametin kalibrointiohjeen cg-18 v4.0 kanssa.

M3 - Report

T3 - VTT Technology

BT - Vaakojen kalibrointiopas

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Pusa A, (ed.), Riski K, (ed.), Ojanen-Saloranta M, (ed.). Vaakojen kalibrointiopas. VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 80 p. (VTT Technology; No. 286).