Vahinkokäynnistymisten estäminen

Rouhiainen Veikko, Reunanen Markku, Suokas Jouko

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa selvitellään vahinkokäynnistymisten estoperiaatteita sekä olemassa olevia estolaitteita ja niiden käyttömahdollisuuksia Julkaisun tarkoituksena on antaa ohjeita ja virikkeitä käytännön vahinkokäynnistymisten eston suunnitteluun. Vahinkokäynnistymisten estoperiaatteet jaetaan kahteen pääryhmään: huolto- ja kunnossapitotoiminnoissa sekä normaalissa käyttötilanteessa sovellettaviin menetelmiin. Erityisiä estolaitteita selvitetään yksityiskohtaisesti. Käynnistyshälyttimen, hätäpysäyttimen ja turvakytkimen osalta selvitetään myös niille keskeisimmissä teollisuusmaissa asetettuja vaatimuksia ja standardeja. Turvakytkimen ja käynnistyshälyttimen käyttöä selvitetään esimerkkitapauksilla. Estomenetelmien valintaperiaatteita selvennetään myös tarkastelemalla vahinkokäynnistymisestä aiheutuneita tapaturmia. Tutkimuksen pohjalta annetaan myös suosituksia vahinkokäynnistymisten estolaitteiden käyttökohteista ja asentamisesta sekä estomenetelmille asetettavista vaatimuksista. Vahinkokäynnistymisten estomenetelmien suunnittelemiseksi esitetään yleisiä periaatteita. Yksityiskohtainen estomenetelmä on kuitenkin suunniteltava tapauskohtaisesti. Tapauksen saattaa tehdä monimutkaiseksi se, että laitteistossa esiintyy useampia energiamuotoja, jotka kaikki on erotettava.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages77
ISBN (Print)951-38-1313-4
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number32
ISSN0358-5085

Keywords

  • accident prevention
  • safety devices
  • safety engineering
  • warning systems

Cite this

Veikko, R., Markku, R., & Jouko, S. (1981). Vahinkokäynnistymisten estäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 32
Veikko, Rouhiainen ; Markku, Reunanen ; Jouko, Suokas. / Vahinkokäynnistymisten estäminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 32).
@book{f81aa6dc1c9a4b7badaeeeed79482234,
title = "Vahinkok{\"a}ynnistymisten est{\"a}minen",
abstract = "Julkaisussa selvitell{\"a}{\"a}n vahinkok{\"a}ynnistymisten estoperiaatteita sek{\"a} olemassa olevia estolaitteita ja niiden k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia Julkaisun tarkoituksena on antaa ohjeita ja virikkeit{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n vahinkok{\"a}ynnistymisten eston suunnitteluun. Vahinkok{\"a}ynnistymisten estoperiaatteet jaetaan kahteen p{\"a}{\"a}ryhm{\"a}{\"a}n: huolto- ja kunnossapitotoiminnoissa sek{\"a} normaalissa k{\"a}ytt{\"o}tilanteessa sovellettaviin menetelmiin. Erityisi{\"a} estolaitteita selvitet{\"a}{\"a}n yksityiskohtaisesti. K{\"a}ynnistysh{\"a}lyttimen, h{\"a}t{\"a}pys{\"a}yttimen ja turvakytkimen osalta selvitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s niille keskeisimmiss{\"a} teollisuusmaissa asetettuja vaatimuksia ja standardeja. Turvakytkimen ja k{\"a}ynnistysh{\"a}lyttimen k{\"a}ytt{\"o}{\"a} selvitet{\"a}{\"a}n esimerkkitapauksilla. Estomenetelmien valintaperiaatteita selvennet{\"a}{\"a}n my{\"o}s tarkastelemalla vahinkok{\"a}ynnistymisest{\"a} aiheutuneita tapaturmia. Tutkimuksen pohjalta annetaan my{\"o}s suosituksia vahinkok{\"a}ynnistymisten estolaitteiden k{\"a}ytt{\"o}kohteista ja asentamisesta sek{\"a} estomenetelmille asetettavista vaatimuksista. Vahinkok{\"a}ynnistymisten estomenetelmien suunnittelemiseksi esitet{\"a}{\"a}n yleisi{\"a} periaatteita. Yksityiskohtainen estomenetelm{\"a} on kuitenkin suunniteltava tapauskohtaisesti. Tapauksen saattaa tehd{\"a} monimutkaiseksi se, ett{\"a} laitteistossa esiintyy useampia energiamuotoja, jotka kaikki on erotettava.",
keywords = "accident prevention, safety devices, safety engineering, warning systems",
author = "Rouhiainen Veikko and Reunanen Markku and Suokas Jouko",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1313-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "32",
address = "Finland",

}

Veikko, R, Markku, R & Jouko, S 1981, Vahinkokäynnistymisten estäminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 32, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vahinkokäynnistymisten estäminen. / Veikko, Rouhiainen; Markku, Reunanen; Jouko, Suokas.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 32).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vahinkokäynnistymisten estäminen

AU - Veikko, Rouhiainen

AU - Markku, Reunanen

AU - Jouko, Suokas

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Julkaisussa selvitellään vahinkokäynnistymisten estoperiaatteita sekä olemassa olevia estolaitteita ja niiden käyttömahdollisuuksia Julkaisun tarkoituksena on antaa ohjeita ja virikkeitä käytännön vahinkokäynnistymisten eston suunnitteluun. Vahinkokäynnistymisten estoperiaatteet jaetaan kahteen pääryhmään: huolto- ja kunnossapitotoiminnoissa sekä normaalissa käyttötilanteessa sovellettaviin menetelmiin. Erityisiä estolaitteita selvitetään yksityiskohtaisesti. Käynnistyshälyttimen, hätäpysäyttimen ja turvakytkimen osalta selvitetään myös niille keskeisimmissä teollisuusmaissa asetettuja vaatimuksia ja standardeja. Turvakytkimen ja käynnistyshälyttimen käyttöä selvitetään esimerkkitapauksilla. Estomenetelmien valintaperiaatteita selvennetään myös tarkastelemalla vahinkokäynnistymisestä aiheutuneita tapaturmia. Tutkimuksen pohjalta annetaan myös suosituksia vahinkokäynnistymisten estolaitteiden käyttökohteista ja asentamisesta sekä estomenetelmille asetettavista vaatimuksista. Vahinkokäynnistymisten estomenetelmien suunnittelemiseksi esitetään yleisiä periaatteita. Yksityiskohtainen estomenetelmä on kuitenkin suunniteltava tapauskohtaisesti. Tapauksen saattaa tehdä monimutkaiseksi se, että laitteistossa esiintyy useampia energiamuotoja, jotka kaikki on erotettava.

AB - Julkaisussa selvitellään vahinkokäynnistymisten estoperiaatteita sekä olemassa olevia estolaitteita ja niiden käyttömahdollisuuksia Julkaisun tarkoituksena on antaa ohjeita ja virikkeitä käytännön vahinkokäynnistymisten eston suunnitteluun. Vahinkokäynnistymisten estoperiaatteet jaetaan kahteen pääryhmään: huolto- ja kunnossapitotoiminnoissa sekä normaalissa käyttötilanteessa sovellettaviin menetelmiin. Erityisiä estolaitteita selvitetään yksityiskohtaisesti. Käynnistyshälyttimen, hätäpysäyttimen ja turvakytkimen osalta selvitetään myös niille keskeisimmissä teollisuusmaissa asetettuja vaatimuksia ja standardeja. Turvakytkimen ja käynnistyshälyttimen käyttöä selvitetään esimerkkitapauksilla. Estomenetelmien valintaperiaatteita selvennetään myös tarkastelemalla vahinkokäynnistymisestä aiheutuneita tapaturmia. Tutkimuksen pohjalta annetaan myös suosituksia vahinkokäynnistymisten estolaitteiden käyttökohteista ja asentamisesta sekä estomenetelmille asetettavista vaatimuksista. Vahinkokäynnistymisten estomenetelmien suunnittelemiseksi esitetään yleisiä periaatteita. Yksityiskohtainen estomenetelmä on kuitenkin suunniteltava tapauskohtaisesti. Tapauksen saattaa tehdä monimutkaiseksi se, että laitteistossa esiintyy useampia energiamuotoja, jotka kaikki on erotettava.

KW - accident prevention

KW - safety devices

KW - safety engineering

KW - warning systems

M3 - Report

SN - 951-38-1313-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Vahinkokäynnistymisten estäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Veikko R, Markku R, Jouko S. Vahinkokäynnistymisten estäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 77 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 32).