Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot

Jarno Salonen, Jouni Kivistö-Rahnasto

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Sähköiset asiointipalvelut ovat voimakkaassa kasvussa nykytietoyhteiskunnassa. Samalla kun laajakaistayhteydet yleistyvät, tulee entistä tärkeämmäksi tarjota palveluita kansalaiselle myös niiden välityksellä. Erityisesti Tampereella tätä uutta palvelukanavaa on hyödynnetty tehokkaasti. Vuonna 2002 otettiin käyttöön virallinen sähköinen asiointi sähköisellä henkilökortilla yhtenä kuntalaisten uutena vaikutusmahdollisuutena. Sähköistä palvelutuotantoa on sittemmin jatkettu ja tästä tuloksena julkistettiin vuoden 2003 alussa eTampere-kortti, jonka pilottivaiheessa jaetut 5000 korttia toimivat sähköisen henkilökortin tavoin tarjoten omistajilleen sähköisen identiteetin tietoverkossa. Tämän raportin tavoitteena on paitsi koota yksiin kansiin tietoa erilaisista vahvan tunnistamisen vaihtoehdoista ja niiden hyödyistä sähköisissä palveluissa, niin myös pohtia tunnistamista ja sen yhteydessä tapahtuvaa sähköistä tiedonvaihtoa henkilötietolain ja yksityisyyden suojan osalta. Raportti on osa eTampere-korttihankkeen pilottivaiheen raportointia, jonka perusteella tehdään päätökset projektin tuotantovaiheesta, minkä tuloksena kehitettävä eKortti voi olla jo vuonna 2005 osa kaupunkilaisten elämää.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages21
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberBTUO54-031154

Keywords

  • eTampere
  • toimikortti
  • kaupunkikortti
  • vahva tunnistaminen
  • autentikointi

Cite this

Salonen, J., & Kivistö-Rahnasto, J. (2003). Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. BTUO54-031154
Salonen, Jarno ; Kivistö-Rahnasto, Jouni. / Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot. VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 21 p. (VTT Tutkimusraportti; No. BTUO54-031154).
@book{d7c50479c15c475cb4fc805f505e3a88,
title = "Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot",
abstract = "S{\"a}hk{\"o}iset asiointipalvelut ovat voimakkaassa kasvussa nykytietoyhteiskunnassa. Samalla kun laajakaistayhteydet yleistyv{\"a}t, tulee entist{\"a} t{\"a}rke{\"a}mm{\"a}ksi tarjota palveluita kansalaiselle my{\"o}s niiden v{\"a}lityksell{\"a}. Erityisesti Tampereella t{\"a}t{\"a} uutta palvelukanavaa on hy{\"o}dynnetty tehokkaasti. Vuonna 2002 otettiin k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n virallinen s{\"a}hk{\"o}inen asiointi s{\"a}hk{\"o}isell{\"a} henkil{\"o}kortilla yhten{\"a} kuntalaisten uutena vaikutusmahdollisuutena. S{\"a}hk{\"o}ist{\"a} palvelutuotantoa on sittemmin jatkettu ja t{\"a}st{\"a} tuloksena julkistettiin vuoden 2003 alussa eTampere-kortti, jonka pilottivaiheessa jaetut 5000 korttia toimivat s{\"a}hk{\"o}isen henkil{\"o}kortin tavoin tarjoten omistajilleen s{\"a}hk{\"o}isen identiteetin tietoverkossa. T{\"a}m{\"a}n raportin tavoitteena on paitsi koota yksiin kansiin tietoa erilaisista vahvan tunnistamisen vaihtoehdoista ja niiden hy{\"o}dyist{\"a} s{\"a}hk{\"o}isiss{\"a} palveluissa, niin my{\"o}s pohtia tunnistamista ja sen yhteydess{\"a} tapahtuvaa s{\"a}hk{\"o}ist{\"a} tiedonvaihtoa henkil{\"o}tietolain ja yksityisyyden suojan osalta. Raportti on osa eTampere-korttihankkeen pilottivaiheen raportointia, jonka perusteella tehd{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}t{\"o}kset projektin tuotantovaiheesta, mink{\"a} tuloksena kehitett{\"a}v{\"a} eKortti voi olla jo vuonna 2005 osa kaupunkilaisten el{\"a}m{\"a}{\"a}.",
keywords = "eTampere, toimikortti, kaupunkikortti, vahva tunnistaminen, autentikointi",
author = "Jarno Salonen and Jouni Kivist{\"o}-Rahnasto",
year = "2003",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "BTUO54-031154",
address = "Finland",

}

Salonen, J & Kivistö-Rahnasto, J 2003, Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot. VTT Tutkimusraportti, no. BTUO54-031154, VTT Technical Research Centre of Finland.

Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot. / Salonen, Jarno; Kivistö-Rahnasto, Jouni.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 21 p. (VTT Tutkimusraportti; No. BTUO54-031154).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot

AU - Salonen, Jarno

AU - Kivistö-Rahnasto, Jouni

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Sähköiset asiointipalvelut ovat voimakkaassa kasvussa nykytietoyhteiskunnassa. Samalla kun laajakaistayhteydet yleistyvät, tulee entistä tärkeämmäksi tarjota palveluita kansalaiselle myös niiden välityksellä. Erityisesti Tampereella tätä uutta palvelukanavaa on hyödynnetty tehokkaasti. Vuonna 2002 otettiin käyttöön virallinen sähköinen asiointi sähköisellä henkilökortilla yhtenä kuntalaisten uutena vaikutusmahdollisuutena. Sähköistä palvelutuotantoa on sittemmin jatkettu ja tästä tuloksena julkistettiin vuoden 2003 alussa eTampere-kortti, jonka pilottivaiheessa jaetut 5000 korttia toimivat sähköisen henkilökortin tavoin tarjoten omistajilleen sähköisen identiteetin tietoverkossa. Tämän raportin tavoitteena on paitsi koota yksiin kansiin tietoa erilaisista vahvan tunnistamisen vaihtoehdoista ja niiden hyödyistä sähköisissä palveluissa, niin myös pohtia tunnistamista ja sen yhteydessä tapahtuvaa sähköistä tiedonvaihtoa henkilötietolain ja yksityisyyden suojan osalta. Raportti on osa eTampere-korttihankkeen pilottivaiheen raportointia, jonka perusteella tehdään päätökset projektin tuotantovaiheesta, minkä tuloksena kehitettävä eKortti voi olla jo vuonna 2005 osa kaupunkilaisten elämää.

AB - Sähköiset asiointipalvelut ovat voimakkaassa kasvussa nykytietoyhteiskunnassa. Samalla kun laajakaistayhteydet yleistyvät, tulee entistä tärkeämmäksi tarjota palveluita kansalaiselle myös niiden välityksellä. Erityisesti Tampereella tätä uutta palvelukanavaa on hyödynnetty tehokkaasti. Vuonna 2002 otettiin käyttöön virallinen sähköinen asiointi sähköisellä henkilökortilla yhtenä kuntalaisten uutena vaikutusmahdollisuutena. Sähköistä palvelutuotantoa on sittemmin jatkettu ja tästä tuloksena julkistettiin vuoden 2003 alussa eTampere-kortti, jonka pilottivaiheessa jaetut 5000 korttia toimivat sähköisen henkilökortin tavoin tarjoten omistajilleen sähköisen identiteetin tietoverkossa. Tämän raportin tavoitteena on paitsi koota yksiin kansiin tietoa erilaisista vahvan tunnistamisen vaihtoehdoista ja niiden hyödyistä sähköisissä palveluissa, niin myös pohtia tunnistamista ja sen yhteydessä tapahtuvaa sähköistä tiedonvaihtoa henkilötietolain ja yksityisyyden suojan osalta. Raportti on osa eTampere-korttihankkeen pilottivaiheen raportointia, jonka perusteella tehdään päätökset projektin tuotantovaiheesta, minkä tuloksena kehitettävä eKortti voi olla jo vuonna 2005 osa kaupunkilaisten elämää.

KW - eTampere

KW - toimikortti

KW - kaupunkikortti

KW - vahva tunnistaminen

KW - autentikointi

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Salonen J, Kivistö-Rahnasto J. Vahvan tunnistamisen vaihtoehdot. VTT Technical Research Centre of Finland, 2003. 21 p. (VTT Tutkimusraportti; No. BTUO54-031154).