Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö

Jorma Lammasniemi

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu käsittelee 64 ristidipolielementistä koostuvan vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyötä. Työn tavoitteena on ollut rakentaa laiva-aseman antennin prototyyppi satelliitin kautta tapahtuvaa tietoliikennettä varten. Kehitetty antenni toimii taajuusalueella 1535...1645 MHz, ja sen pääsäteilykeilaa voidaan vaiheistamalla ohjata maksimissaan 55° antennipinnan tason normaalista poikkeavaan suuntaan. Säteilyelementtien välinen keskinäiskytkentä on mitattu, ja mittaustuloksiin perustuen on laskennallisesti suunniteltu impedanssisovituselimet. Antennille on mitattu SAS <1,5 koko taajuus- ja suuntausalueella sekä epäsovituksesta aiheutuva tehohäviö <1 dB.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages86
ISBN (Print)951-38-1372-X
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number79
ISSN0358-5077

Fingerprint

Antennas
Radiation

Cite this

Lammasniemi, J. (1982). Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 79
Lammasniemi, Jorma. / Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 79).
@book{46a8d59098eb49e1a1103eee8fe1efdd,
title = "Vaiheohjatun antennin s{\"a}teilypinnan kehitysty{\"o}",
abstract = "Julkaisu k{\"a}sittelee 64 ristidipolielementist{\"a} koostuvan vaiheohjatun antennin s{\"a}teilypinnan kehitysty{\"o}t{\"a}. Ty{\"o}n tavoitteena on ollut rakentaa laiva-aseman antennin prototyyppi satelliitin kautta tapahtuvaa tietoliikennett{\"a} varten. Kehitetty antenni toimii taajuusalueella 1535...1645 MHz, ja sen p{\"a}{\"a}s{\"a}teilykeilaa voidaan vaiheistamalla ohjata maksimissaan 55° antennipinnan tason normaalista poikkeavaan suuntaan. S{\"a}teilyelementtien v{\"a}linen keskin{\"a}iskytkent{\"a} on mitattu, ja mittaustuloksiin perustuen on laskennallisesti suunniteltu impedanssisovituselimet. Antennille on mitattu SAS <1,5 koko taajuus- ja suuntausalueella sek{\"a} ep{\"a}sovituksesta aiheutuva tehoh{\"a}vi{\"o} <1 dB.",
author = "Jorma Lammasniemi",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1372-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "79",
address = "Finland",

}

Lammasniemi, J 1982, Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 79, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö. / Lammasniemi, Jorma.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 79).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö

AU - Lammasniemi, Jorma

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisu käsittelee 64 ristidipolielementistä koostuvan vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyötä. Työn tavoitteena on ollut rakentaa laiva-aseman antennin prototyyppi satelliitin kautta tapahtuvaa tietoliikennettä varten. Kehitetty antenni toimii taajuusalueella 1535...1645 MHz, ja sen pääsäteilykeilaa voidaan vaiheistamalla ohjata maksimissaan 55° antennipinnan tason normaalista poikkeavaan suuntaan. Säteilyelementtien välinen keskinäiskytkentä on mitattu, ja mittaustuloksiin perustuen on laskennallisesti suunniteltu impedanssisovituselimet. Antennille on mitattu SAS <1,5 koko taajuus- ja suuntausalueella sekä epäsovituksesta aiheutuva tehohäviö <1 dB.

AB - Julkaisu käsittelee 64 ristidipolielementistä koostuvan vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyötä. Työn tavoitteena on ollut rakentaa laiva-aseman antennin prototyyppi satelliitin kautta tapahtuvaa tietoliikennettä varten. Kehitetty antenni toimii taajuusalueella 1535...1645 MHz, ja sen pääsäteilykeilaa voidaan vaiheistamalla ohjata maksimissaan 55° antennipinnan tason normaalista poikkeavaan suuntaan. Säteilyelementtien välinen keskinäiskytkentä on mitattu, ja mittaustuloksiin perustuen on laskennallisesti suunniteltu impedanssisovituselimet. Antennille on mitattu SAS <1,5 koko taajuus- ja suuntausalueella sekä epäsovituksesta aiheutuva tehohäviö <1 dB.

M3 - Report

SN - 951-38-1372-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lammasniemi J. Vaiheohjatun antennin säteilypinnan kehitystyö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 79).