Vaikuttavuusarviointi 2: Talouden muutosajuri ja pelinrakentaja: Sitran Talous uudistavaksi ja yhteisölliseksi -vaikuttavuustavoitteen arviointi

Kimmo Halme, Vesa Salminen, Juli Wiikeri, Mika Nieminen, Kirsi Hyytinen, Sampsa Ruutu

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tässä arvioinnissa on tarkasteltu Sitran toiminnan vaikuttavuutta Talous uudistavaksi ja yhteisölliseksi -vaikuttavuustavoitteen näkökulmasta. Arvioinnin tehtävänä on ollut tuottaa luotettavaa ja riippumatonta tietoa Sitran strategisen johtamisen, toiminnan ohjaamisen ja kehittämisen tueksi sekä tuottaa tietoa keinoista, joilla Sitra voi edistää kestävää hyvinvointia. Lisäksi arvioinnin tehtävänä on ollut edistää Sitran toiminnan avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta sidosryhmien suuntaan.

  Arvioinnille asetetut arviointikysymykset kohdistuivat mm. Sitran valintojen onnistumiseen sekä Sitran vaikuttavuusmekanismeihin ja rooliin systeemisten muutosten edistämisessä. Menetelminä Sitran systeemisen roolin kuvaamisessa on hyödynnetty systeemidynaamista mallinnusta sekä osallistavia työpajoja. Muita arvioinnin menetelmiä ovat olleet puolistrukturoidut haastattelut sidosryhmille ja Sitran edustajille sekä dokumenttianalyysit.

  Arvioinnin ovat toteuttaneet 4Front Oy ja VTT.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  PublisherSITRA
  Number of pages100
  ISBN (Electronic)978-952-347-014-9
  ISBN (Print)978-952-347-015-6
  Publication statusPublished - 29 Nov 2017
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesSitran selvityksiä
  Volume127
  ISSN1796-7104

  Keywords

  • talous
  • vaikuttavuus
  • talouspolitiikka
  • arviointi
  • uudistukset
  • kestävä kehitys
  • tuloksellisuus

  Cite this