Vainio, T; Ojanen, T; Ala-Kotila, P.; Heimonen, I.; Vainio-Kaila, T., 2022, Rakenteellinen energiatehokkuus avuksi ilmastopäästöjen vähentämiseen –: Vähähiilisyys opas

Translated title of the contribution: How To Reduce CO2 Emissions: A guide to low-carbon buildings

Research output: Book/ReportBook (author)Professional

24 Downloads (Pure)

Abstract

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta jo vuoteen 2035 mennessä. Sen saavuttaminen edellyttää ilmastopäästöjä vähentäviä toimenpiteitä niin uudisrakentamisessa kuin myös olemassa olevassa rakennuskannassa. Rakennusten lämmittämisessä hiilineutraalius on saavutettavissa panostamalla energiatehokkuuteen ja päästöttömän energian hyödyntämiseen. Näiden toimenpiteiden merkitys on korostunut entisestään Suomen ja muiden Euroopan Unionin maiden pyrkiessä eroon Venäjältä tuotavasta fossiilisesta energiasta.

Tässä kolmannessa oppaassa paneudutaan esimerkkien avulla siihen, miten rakenteellisella energiatehokkuudella voidaan vähentää ilmastopäästöjä ja hyödyntää täysimääräisesti talotekniikan älykkyys. Lisäksi opas esittelee ilmastoselvitksen laatimisen periaatteet ja työkalut sekä sen, miten energiatehokkuuden parannusten yhteydessä voidaan edistää ja varmistaa rakennusten paloturvallisuus.
Translated title of the contribution How To Reduce CO2 Emissions: A guide to low-carbon buildings
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Number of pages51
Edition1
Publication statusPublished - 3 Nov 2022
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

SeriesRakenteellinen energiatehokkuus
Number3

Fingerprint

Dive into the research topics of 'How To Reduce CO2 Emissions: A guide to low-carbon buildings'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this