Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi

Mikko Sallinen, Matti Sirviö

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Monimutkaisten ja suuria muotopoikkeamia sisältävien valukappaleiden puhdistus on hankalaa käytettäessä perinteisiä opettamalla ohjelmoitavia järjestelmiä. Etäohjelmointi tuo helpotusta, mutta se ei yleensä ota huomioon kappalekohtaisia vaihtelevuuksia vaan antaa robotille ohjeellisen radan. Uudessa, VTT:n kehittämässä puhdistusjärjestelmässä mukaudutaan kappalevaihteluihin kappaleen paikan ja asennon mittaamisella, voimaohjatulla hionnalla ja paikallisella purseiden mittaamisella. Menetelmällä voidaan käsitellä lyhyitä sarjoja ja jopa yksittäiskappaleita kannattavasti ilman kappalekohtaista käsintehtyä ratakorjausta.
Original languageFinnish
Pages (from-to)22-25
JournalAutomaatioväylä
Volume18
Issue number2
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Sallinen, M., & Sirviö, M. (2002). Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi. Automaatioväylä, 18(2), 22-25.
Sallinen, Mikko ; Sirviö, Matti. / Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi. In: Automaatioväylä. 2002 ; Vol. 18, No. 2. pp. 22-25.
@article{067a6bad1b174aeda1e874e7d22d413e,
title = "Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi",
abstract = "Monimutkaisten ja suuria muotopoikkeamia sis{\"a}lt{\"a}vien valukappaleiden puhdistus on hankalaa k{\"a}ytett{\"a}ess{\"a} perinteisi{\"a} opettamalla ohjelmoitavia j{\"a}rjestelmi{\"a}. Et{\"a}ohjelmointi tuo helpotusta, mutta se ei yleens{\"a} ota huomioon kappalekohtaisia vaihtelevuuksia vaan antaa robotille ohjeellisen radan. Uudessa, VTT:n kehitt{\"a}m{\"a}ss{\"a} puhdistusj{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a} mukaudutaan kappalevaihteluihin kappaleen paikan ja asennon mittaamisella, voimaohjatulla hionnalla ja paikallisella purseiden mittaamisella. Menetelm{\"a}ll{\"a} voidaan k{\"a}sitell{\"a} lyhyit{\"a} sarjoja ja jopa yksitt{\"a}iskappaleita kannattavasti ilman kappalekohtaista k{\"a}sintehty{\"a} ratakorjausta.",
author = "Mikko Sallinen and Matti Sirvi{\"o}",
year = "2002",
language = "Finnish",
volume = "18",
pages = "22--25",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "2",

}

Sallinen, M & Sirviö, M 2002, 'Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi', Automaatioväylä, vol. 18, no. 2, pp. 22-25.

Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi. / Sallinen, Mikko; Sirviö, Matti.

In: Automaatioväylä, Vol. 18, No. 2, 2002, p. 22-25.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi

AU - Sallinen, Mikko

AU - Sirviö, Matti

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Monimutkaisten ja suuria muotopoikkeamia sisältävien valukappaleiden puhdistus on hankalaa käytettäessä perinteisiä opettamalla ohjelmoitavia järjestelmiä. Etäohjelmointi tuo helpotusta, mutta se ei yleensä ota huomioon kappalekohtaisia vaihtelevuuksia vaan antaa robotille ohjeellisen radan. Uudessa, VTT:n kehittämässä puhdistusjärjestelmässä mukaudutaan kappalevaihteluihin kappaleen paikan ja asennon mittaamisella, voimaohjatulla hionnalla ja paikallisella purseiden mittaamisella. Menetelmällä voidaan käsitellä lyhyitä sarjoja ja jopa yksittäiskappaleita kannattavasti ilman kappalekohtaista käsintehtyä ratakorjausta.

AB - Monimutkaisten ja suuria muotopoikkeamia sisältävien valukappaleiden puhdistus on hankalaa käytettäessä perinteisiä opettamalla ohjelmoitavia järjestelmiä. Etäohjelmointi tuo helpotusta, mutta se ei yleensä ota huomioon kappalekohtaisia vaihtelevuuksia vaan antaa robotille ohjeellisen radan. Uudessa, VTT:n kehittämässä puhdistusjärjestelmässä mukaudutaan kappalevaihteluihin kappaleen paikan ja asennon mittaamisella, voimaohjatulla hionnalla ja paikallisella purseiden mittaamisella. Menetelmällä voidaan käsitellä lyhyitä sarjoja ja jopa yksittäiskappaleita kannattavasti ilman kappalekohtaista käsintehtyä ratakorjausta.

M3 - Article

VL - 18

SP - 22

EP - 25

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 2

ER -

Sallinen M, Sirviö M. Valukappaleiden puhdistus joustavammaksi. Automaatioväylä. 2002;18(2):22-25.