Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa

Seppo Haataja, Matti Ilveskoski, Ilkka Saarnio

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin vammaisten apuvälineitä valmistavien, maahantuovien tai myyvien yritysten yrityskuva sekä apuvälinealan kokonaismarkkinat vuonna 1984. Lisäksi selvitettiin apuvälineiden kotimaisuusaste sekä yritysten mielenkiinto ja edellytykset koti-maisen apuvälinetuotannon lisäämiseksi. Apuvälineiden kotimainen valmistus on mahdollista ja kannattavaa toimintaa, jos otetaan huomioon alan erityispiirteet. Valmistuksen lisääminen vaatii myös tutkimus- ja tuotekehitysresurssien lisäämis-tä. Lähivuosina tulisi panostaa erityisesti sellaisten erityisapu-välineiden tuotekehitykseen, joilla on myös vientimahdollisuuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages60
ISBN (Print)951-38-2762-3
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number646
ISSN0358-5085

Keywords

  • handicapped aids
  • sensory aids
  • production
  • manufacturing

Cite this

Haataja, S., Ilveskoski, M., & Saarnio, I. (1986). Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 646
Haataja, Seppo ; Ilveskoski, Matti ; Saarnio, Ilkka. / Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 646).
@book{d7c34f0201064bd2b49df09cd979a238,
title = "Vammaisten apuv{\"a}linetuotannon teolliset edellytykset Suomessa",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin vammaisten apuv{\"a}lineit{\"a} valmistavien, maahantuovien tai myyvien yritysten yrityskuva sek{\"a} apuv{\"a}linealan kokonaismarkkinat vuonna 1984. Lis{\"a}ksi selvitettiin apuv{\"a}lineiden kotimaisuusaste sek{\"a} yritysten mielenkiinto ja edellytykset koti-maisen apuv{\"a}linetuotannon lis{\"a}{\"a}miseksi. Apuv{\"a}lineiden kotimainen valmistus on mahdollista ja kannattavaa toimintaa, jos otetaan huomioon alan erityispiirteet. Valmistuksen lis{\"a}{\"a}minen vaatii my{\"o}s tutkimus- ja tuotekehitysresurssien lis{\"a}{\"a}mis-t{\"a}. L{\"a}hivuosina tulisi panostaa erityisesti sellaisten erityisapu-v{\"a}lineiden tuotekehitykseen, joilla on my{\"o}s vientimahdollisuuksia.",
keywords = "handicapped aids, sensory aids, production, manufacturing",
author = "Seppo Haataja and Matti Ilveskoski and Ilkka Saarnio",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2762-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "646",
address = "Finland",

}

Haataja, S, Ilveskoski, M & Saarnio, I 1986, Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 646, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa. / Haataja, Seppo; Ilveskoski, Matti; Saarnio, Ilkka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 646).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa

AU - Haataja, Seppo

AU - Ilveskoski, Matti

AU - Saarnio, Ilkka

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin vammaisten apuvälineitä valmistavien, maahantuovien tai myyvien yritysten yrityskuva sekä apuvälinealan kokonaismarkkinat vuonna 1984. Lisäksi selvitettiin apuvälineiden kotimaisuusaste sekä yritysten mielenkiinto ja edellytykset koti-maisen apuvälinetuotannon lisäämiseksi. Apuvälineiden kotimainen valmistus on mahdollista ja kannattavaa toimintaa, jos otetaan huomioon alan erityispiirteet. Valmistuksen lisääminen vaatii myös tutkimus- ja tuotekehitysresurssien lisäämis-tä. Lähivuosina tulisi panostaa erityisesti sellaisten erityisapu-välineiden tuotekehitykseen, joilla on myös vientimahdollisuuksia.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin vammaisten apuvälineitä valmistavien, maahantuovien tai myyvien yritysten yrityskuva sekä apuvälinealan kokonaismarkkinat vuonna 1984. Lisäksi selvitettiin apuvälineiden kotimaisuusaste sekä yritysten mielenkiinto ja edellytykset koti-maisen apuvälinetuotannon lisäämiseksi. Apuvälineiden kotimainen valmistus on mahdollista ja kannattavaa toimintaa, jos otetaan huomioon alan erityispiirteet. Valmistuksen lisääminen vaatii myös tutkimus- ja tuotekehitysresurssien lisäämis-tä. Lähivuosina tulisi panostaa erityisesti sellaisten erityisapu-välineiden tuotekehitykseen, joilla on myös vientimahdollisuuksia.

KW - handicapped aids

KW - sensory aids

KW - production

KW - manufacturing

M3 - Report

SN - 951-38-2762-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Haataja S, Ilveskoski M, Saarnio I. Vammaisten apuvälinetuotannon teolliset edellytykset Suomessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 60 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 646).