Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo

Kari Matikainen, Marja Skogberg

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tiedote sisältää vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannusten arviointimenetelmän. Rakennuksen jälleen-hankintakustannuksilla tarkoitetaan ominaisuuksiltaan vastaavan rakennuksen todennäköisiä uudisrakennuskustannuksia. Kun jälleenhankintakustannuksista vähennetään kulumisesta ja vanhenemisesta aiheutuva arvonalennus, päädytään tekniseeen nykyarvoon. Jälleenhankintakustannukset muodostettiin laskennallisesti inventoinnin perusteella valituista tyyppirakennuksista. Vanhenemisen ja kulumisen huomioon ottamisessa noudatetaan muissa rakennusten jälleenhankintakustannusten arviointiohjeissa vakiintunutta menettelyä. Jälleenhankintakustannusten vaihtelu on vanhojen rakennusten vaatimattoman kaluste- ja varustetason vuoksi vähäisempää kuin nykyaikaisissa asuinrakennuksissa. Tavanomaisten kustannusvaihtelua aiheuttavien ominaisuuksien lisäksi saattavat rakennuksen julkisivut ja sisäpintojen monimutkaiset sekä koristeelliset pintarakenteet merkittävästi lisätä kustannuksia. Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten koko- ja tyyppivaihtelun takia on jälleenhankintakustannukset laskettu ja ryhmitelty seitsemäksi kustannustaulukoksi. Jälleenhankintakustannukset on laskettu 1985 tammikuun kustannustasoon.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-2474-8
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume534

Keywords

  • old buildings
  • residential buildings
  • apartment buildings
  • value

Cite this

Matikainen, K., & Skogberg, M. (1986). Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 534
Matikainen, Kari ; Skogberg, Marja. / Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 534).
@book{9a6fbc0ca6ab4ea397a038ddcc2a7121,
title = "Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten j{\"a}lleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo",
abstract = "Tiedote sis{\"a}lt{\"a}{\"a} vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten j{\"a}lleenhankintakustannusten arviointimenetelm{\"a}n. Rakennuksen j{\"a}lleen-hankintakustannuksilla tarkoitetaan ominaisuuksiltaan vastaavan rakennuksen todenn{\"a}k{\"o}isi{\"a} uudisrakennuskustannuksia. Kun j{\"a}lleenhankintakustannuksista v{\"a}hennet{\"a}{\"a}n kulumisesta ja vanhenemisesta aiheutuva arvonalennus, p{\"a}{\"a}dyt{\"a}{\"a}n tekniseeen nykyarvoon. J{\"a}lleenhankintakustannukset muodostettiin laskennallisesti inventoinnin perusteella valituista tyyppirakennuksista. Vanhenemisen ja kulumisen huomioon ottamisessa noudatetaan muissa rakennusten j{\"a}lleenhankintakustannusten arviointiohjeissa vakiintunutta menettely{\"a}. J{\"a}lleenhankintakustannusten vaihtelu on vanhojen rakennusten vaatimattoman kaluste- ja varustetason vuoksi v{\"a}h{\"a}isemp{\"a}{\"a} kuin nykyaikaisissa asuinrakennuksissa. Tavanomaisten kustannusvaihtelua aiheuttavien ominaisuuksien lis{\"a}ksi saattavat rakennuksen julkisivut ja sis{\"a}pintojen monimutkaiset sek{\"a} koristeelliset pintarakenteet merkitt{\"a}v{\"a}sti lis{\"a}t{\"a} kustannuksia. Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten koko- ja tyyppivaihtelun takia on j{\"a}lleenhankintakustannukset laskettu ja ryhmitelty seitsem{\"a}ksi kustannustaulukoksi. J{\"a}lleenhankintakustannukset on laskettu 1985 tammikuun kustannustasoon.",
keywords = "old buildings, residential buildings, apartment buildings, value",
author = "Kari Matikainen and Marja Skogberg",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2474-8",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Matikainen, K & Skogberg, M 1986, Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 534, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo. / Matikainen, Kari; Skogberg, Marja.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 534).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo

AU - Matikainen, Kari

AU - Skogberg, Marja

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tiedote sisältää vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannusten arviointimenetelmän. Rakennuksen jälleen-hankintakustannuksilla tarkoitetaan ominaisuuksiltaan vastaavan rakennuksen todennäköisiä uudisrakennuskustannuksia. Kun jälleenhankintakustannuksista vähennetään kulumisesta ja vanhenemisesta aiheutuva arvonalennus, päädytään tekniseeen nykyarvoon. Jälleenhankintakustannukset muodostettiin laskennallisesti inventoinnin perusteella valituista tyyppirakennuksista. Vanhenemisen ja kulumisen huomioon ottamisessa noudatetaan muissa rakennusten jälleenhankintakustannusten arviointiohjeissa vakiintunutta menettelyä. Jälleenhankintakustannusten vaihtelu on vanhojen rakennusten vaatimattoman kaluste- ja varustetason vuoksi vähäisempää kuin nykyaikaisissa asuinrakennuksissa. Tavanomaisten kustannusvaihtelua aiheuttavien ominaisuuksien lisäksi saattavat rakennuksen julkisivut ja sisäpintojen monimutkaiset sekä koristeelliset pintarakenteet merkittävästi lisätä kustannuksia. Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten koko- ja tyyppivaihtelun takia on jälleenhankintakustannukset laskettu ja ryhmitelty seitsemäksi kustannustaulukoksi. Jälleenhankintakustannukset on laskettu 1985 tammikuun kustannustasoon.

AB - Tiedote sisältää vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannusten arviointimenetelmän. Rakennuksen jälleen-hankintakustannuksilla tarkoitetaan ominaisuuksiltaan vastaavan rakennuksen todennäköisiä uudisrakennuskustannuksia. Kun jälleenhankintakustannuksista vähennetään kulumisesta ja vanhenemisesta aiheutuva arvonalennus, päädytään tekniseeen nykyarvoon. Jälleenhankintakustannukset muodostettiin laskennallisesti inventoinnin perusteella valituista tyyppirakennuksista. Vanhenemisen ja kulumisen huomioon ottamisessa noudatetaan muissa rakennusten jälleenhankintakustannusten arviointiohjeissa vakiintunutta menettelyä. Jälleenhankintakustannusten vaihtelu on vanhojen rakennusten vaatimattoman kaluste- ja varustetason vuoksi vähäisempää kuin nykyaikaisissa asuinrakennuksissa. Tavanomaisten kustannusvaihtelua aiheuttavien ominaisuuksien lisäksi saattavat rakennuksen julkisivut ja sisäpintojen monimutkaiset sekä koristeelliset pintarakenteet merkittävästi lisätä kustannuksia. Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten koko- ja tyyppivaihtelun takia on jälleenhankintakustannukset laskettu ja ryhmitelty seitsemäksi kustannustaulukoksi. Jälleenhankintakustannukset on laskettu 1985 tammikuun kustannustasoon.

KW - old buildings

KW - residential buildings

KW - apartment buildings

KW - value

M3 - Report

SN - 951-38-2474-8

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Matikainen K, Skogberg M. Vanhojen monihuoneistoisten asuinrakennusten jälleenhankintakustannukset ja tekninen nykyarvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 534).