Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen

Heikki Holmberg

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään perusparannushankkeen edellyttämiä geoteknisiä selvityksiä ja perustusten korjaus- ja vahvistamismenetelmiä. Ensin selvitetään kirjallisuuden pohjalta niitä tekijöitä, jotka voivat johtaa perustusten vaurioitumiseen, yleisimpiä korjaus- ja vahvistamismenetelmiä sekä niiden kustannuksia. Lisäksi esitetään ehdotus perusparannushankkeiden pohjatutkimuksen ja pohjarakennussuunnittelun käytännöksi. Perustusten kunnon selvittämisen ja perusparannushankkeen geoteknisen suunnittelun tulee liittyä kiinteästi hankkeen muuhun suunnitteluun. Lopuksi tarkastellaan kahta rakennushallituksen perusparannuskohdetta, kiinteistöä Snellmaninkatu 7 Helsingissä ja entistä Akatemiataloa Turussa. Ensin mainitun hankkeen perustusten vaurioitumisen syitä selvitellään ja ehdotus perustusten korjaamiseksi esitetään. Turun entinen Akatemiatalo on korjattu ja entisöity vuosina 1977 - 1979. Julkaisussa käsitellään rakennusten puuperustusten suojaamista pohjaveden pinnan alenemista vastaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages147
ISBN (Print)951-38-1399-1
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number88
ISSN0358-5085

Cite this

Holmberg, H. (1982). Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 88
Holmberg, Heikki. / Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 147 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 88).
@book{e56fea6a8d254111aebd515e1688c2de,
title = "Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n perusparannushankkeen edellytt{\"a}mi{\"a} geoteknisi{\"a} selvityksi{\"a} ja perustusten korjaus- ja vahvistamismenetelmi{\"a}. Ensin selvitet{\"a}{\"a}n kirjallisuuden pohjalta niit{\"a} tekij{\"o}it{\"a}, jotka voivat johtaa perustusten vaurioitumiseen, yleisimpi{\"a} korjaus- ja vahvistamismenetelmi{\"a} sek{\"a} niiden kustannuksia. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n ehdotus perusparannushankkeiden pohjatutkimuksen ja pohjarakennussuunnittelun k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ksi. Perustusten kunnon selvitt{\"a}misen ja perusparannushankkeen geoteknisen suunnittelun tulee liitty{\"a} kiinte{\"a}sti hankkeen muuhun suunnitteluun. Lopuksi tarkastellaan kahta rakennushallituksen perusparannuskohdetta, kiinteist{\"o}{\"a} Snellmaninkatu 7 Helsingiss{\"a} ja entist{\"a} Akatemiataloa Turussa. Ensin mainitun hankkeen perustusten vaurioitumisen syit{\"a} selvitell{\"a}{\"a}n ja ehdotus perustusten korjaamiseksi esitet{\"a}{\"a}n. Turun entinen Akatemiatalo on korjattu ja entis{\"o}ity vuosina 1977 - 1979. Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n rakennusten puuperustusten suojaamista pohjaveden pinnan alenemista vastaan.",
author = "Heikki Holmberg",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1399-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "88",
address = "Finland",

}

Holmberg, H 1982, Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 88, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen. / Holmberg, Heikki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 147 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 88).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen

AU - Holmberg, Heikki

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisussa käsitellään perusparannushankkeen edellyttämiä geoteknisiä selvityksiä ja perustusten korjaus- ja vahvistamismenetelmiä. Ensin selvitetään kirjallisuuden pohjalta niitä tekijöitä, jotka voivat johtaa perustusten vaurioitumiseen, yleisimpiä korjaus- ja vahvistamismenetelmiä sekä niiden kustannuksia. Lisäksi esitetään ehdotus perusparannushankkeiden pohjatutkimuksen ja pohjarakennussuunnittelun käytännöksi. Perustusten kunnon selvittämisen ja perusparannushankkeen geoteknisen suunnittelun tulee liittyä kiinteästi hankkeen muuhun suunnitteluun. Lopuksi tarkastellaan kahta rakennushallituksen perusparannuskohdetta, kiinteistöä Snellmaninkatu 7 Helsingissä ja entistä Akatemiataloa Turussa. Ensin mainitun hankkeen perustusten vaurioitumisen syitä selvitellään ja ehdotus perustusten korjaamiseksi esitetään. Turun entinen Akatemiatalo on korjattu ja entisöity vuosina 1977 - 1979. Julkaisussa käsitellään rakennusten puuperustusten suojaamista pohjaveden pinnan alenemista vastaan.

AB - Julkaisussa käsitellään perusparannushankkeen edellyttämiä geoteknisiä selvityksiä ja perustusten korjaus- ja vahvistamismenetelmiä. Ensin selvitetään kirjallisuuden pohjalta niitä tekijöitä, jotka voivat johtaa perustusten vaurioitumiseen, yleisimpiä korjaus- ja vahvistamismenetelmiä sekä niiden kustannuksia. Lisäksi esitetään ehdotus perusparannushankkeiden pohjatutkimuksen ja pohjarakennussuunnittelun käytännöksi. Perustusten kunnon selvittämisen ja perusparannushankkeen geoteknisen suunnittelun tulee liittyä kiinteästi hankkeen muuhun suunnitteluun. Lopuksi tarkastellaan kahta rakennushallituksen perusparannuskohdetta, kiinteistöä Snellmaninkatu 7 Helsingissä ja entistä Akatemiataloa Turussa. Ensin mainitun hankkeen perustusten vaurioitumisen syitä selvitellään ja ehdotus perustusten korjaamiseksi esitetään. Turun entinen Akatemiatalo on korjattu ja entisöity vuosina 1977 - 1979. Julkaisussa käsitellään rakennusten puuperustusten suojaamista pohjaveden pinnan alenemista vastaan.

M3 - Report

SN - 951-38-1399-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Holmberg H. Vanhojen rakennusten perustusten korjaaminen ja vahvistaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 147 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 88).