Vanhusten palvelut Espoossa: Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla

Sirkku Kivisaari, Niilo Saranummi, Petri Parvinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa kuvataan juurruttamiseksi kutsuttua vuorovaikutteista prosessia, jonka avulla Espoossa on pyritty hakemaan lähtökohtia vanhusten palvelujen kehittämiselle. Prosessi oli runsaan puolen vuoden mittainen ja ajoittui juuri tilanteeseen, jossa Espoon sosiaali- ja terveystoimeen rakennettiin uusi organisaatio. Vanhusten palveluista muodostettiin yksi tulosyksikkö. Tämä antoi erityiset lähtökohdat ja mahdollisuudet toiminnan kehittämiselle. Raportissa kuvataan Espoon asiantuntijoiden piirissä tehtyjä haastatteluja ja niissä esiin nousseita havaintoja. Raportti esittelee myös useiden - juurruttamiseen kuuluneiden - työkokousten sarjan, joiden avulla luotiin jäsentynyttä käsitystä vanhusten palvelujen kehittämisen linjauksesta. Raportti tarjoaa toisaalta sisällöllistä tietoa Espoon vanhusten palvelujen kehityssuunnasta ja toisaalta metodologisen kuvauksen juurruttamisesta käytännössä. Raportti tarjoaa uusia näkökulmia ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistyöstä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille henkilöille ja asiantuntijoille. Se on myös julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyömahdollisuuksia pohdiskeleva kirjoitus, ja palvelee siitä syystä niin hyvinvointiteknologiaa kehittäviä yrityksiä kuin myös päättäjiä innovaatiopolitiikan ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueilla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages62
ISBN (Electronic)951-38-6555-X
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Working Papers
Number3

Keywords

  • public private partnership
  • social and health care
  • home services
  • transition management
  • system innovation
  • elderly people

Cite this

Kivisaari, S., Saranummi, N., & Parvinen, P. (2004). Vanhusten palvelut Espoossa: Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 3
Kivisaari, Sirkku ; Saranummi, Niilo ; Parvinen, Petri. / Vanhusten palvelut Espoossa : Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 62 p. (VTT Working Papers; No. 3).
@book{4f066cabd5f543128274330d3e52c591,
title = "Vanhusten palvelut Espoossa: Kehitt{\"a}misen l{\"a}ht{\"o}kohdat juurruttamalla",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa kuvataan juurruttamiseksi kutsuttua vuorovaikutteista prosessia, jonka avulla Espoossa on pyritty hakemaan l{\"a}ht{\"o}kohtia vanhusten palvelujen kehitt{\"a}miselle. Prosessi oli runsaan puolen vuoden mittainen ja ajoittui juuri tilanteeseen, jossa Espoon sosiaali- ja terveystoimeen rakennettiin uusi organisaatio. Vanhusten palveluista muodostettiin yksi tulosyksikk{\"o}. T{\"a}m{\"a} antoi erityiset l{\"a}ht{\"o}kohdat ja mahdollisuudet toiminnan kehitt{\"a}miselle. Raportissa kuvataan Espoon asiantuntijoiden piiriss{\"a} tehtyj{\"a} haastatteluja ja niiss{\"a} esiin nousseita havaintoja. Raportti esittelee my{\"o}s useiden - juurruttamiseen kuuluneiden - ty{\"o}kokousten sarjan, joiden avulla luotiin j{\"a}sentynytt{\"a} k{\"a}sityst{\"a} vanhusten palvelujen kehitt{\"a}misen linjauksesta. Raportti tarjoaa toisaalta sis{\"a}ll{\"o}llist{\"a} tietoa Espoon vanhusten palvelujen kehityssuunnasta ja toisaalta metodologisen kuvauksen juurruttamisesta k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a}. Raportti tarjoaa uusia n{\"a}k{\"o}kulmia ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen kehitt{\"a}misty{\"o}st{\"a} ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille henkil{\"o}ille ja asiantuntijoille. Se on my{\"o}s julkisen ja yksityisen sektorin yhteisty{\"o}mahdollisuuksia pohdiskeleva kirjoitus, ja palvelee siit{\"a} syyst{\"a} niin hyvinvointiteknologiaa kehitt{\"a}vi{\"a} yrityksi{\"a} kuin my{\"o}s p{\"a}{\"a}tt{\"a}ji{\"a} innovaatiopolitiikan ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueilla.",
keywords = "public private partnership, social and health care, home services, transition management, system innovation, elderly people",
author = "Sirkku Kivisaari and Niilo Saranummi and Petri Parvinen",
year = "2004",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "3",
address = "Finland",

}

Kivisaari, S, Saranummi, N & Parvinen, P 2004, Vanhusten palvelut Espoossa: Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla. VTT Working Papers, no. 3, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vanhusten palvelut Espoossa : Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla. / Kivisaari, Sirkku; Saranummi, Niilo; Parvinen, Petri.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 62 p. (VTT Working Papers; No. 3).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vanhusten palvelut Espoossa

T2 - Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla

AU - Kivisaari, Sirkku

AU - Saranummi, Niilo

AU - Parvinen, Petri

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Tässä raportissa kuvataan juurruttamiseksi kutsuttua vuorovaikutteista prosessia, jonka avulla Espoossa on pyritty hakemaan lähtökohtia vanhusten palvelujen kehittämiselle. Prosessi oli runsaan puolen vuoden mittainen ja ajoittui juuri tilanteeseen, jossa Espoon sosiaali- ja terveystoimeen rakennettiin uusi organisaatio. Vanhusten palveluista muodostettiin yksi tulosyksikkö. Tämä antoi erityiset lähtökohdat ja mahdollisuudet toiminnan kehittämiselle. Raportissa kuvataan Espoon asiantuntijoiden piirissä tehtyjä haastatteluja ja niissä esiin nousseita havaintoja. Raportti esittelee myös useiden - juurruttamiseen kuuluneiden - työkokousten sarjan, joiden avulla luotiin jäsentynyttä käsitystä vanhusten palvelujen kehittämisen linjauksesta. Raportti tarjoaa toisaalta sisällöllistä tietoa Espoon vanhusten palvelujen kehityssuunnasta ja toisaalta metodologisen kuvauksen juurruttamisesta käytännössä. Raportti tarjoaa uusia näkökulmia ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistyöstä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille henkilöille ja asiantuntijoille. Se on myös julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyömahdollisuuksia pohdiskeleva kirjoitus, ja palvelee siitä syystä niin hyvinvointiteknologiaa kehittäviä yrityksiä kuin myös päättäjiä innovaatiopolitiikan ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueilla.

AB - Tässä raportissa kuvataan juurruttamiseksi kutsuttua vuorovaikutteista prosessia, jonka avulla Espoossa on pyritty hakemaan lähtökohtia vanhusten palvelujen kehittämiselle. Prosessi oli runsaan puolen vuoden mittainen ja ajoittui juuri tilanteeseen, jossa Espoon sosiaali- ja terveystoimeen rakennettiin uusi organisaatio. Vanhusten palveluista muodostettiin yksi tulosyksikkö. Tämä antoi erityiset lähtökohdat ja mahdollisuudet toiminnan kehittämiselle. Raportissa kuvataan Espoon asiantuntijoiden piirissä tehtyjä haastatteluja ja niissä esiin nousseita havaintoja. Raportti esittelee myös useiden - juurruttamiseen kuuluneiden - työkokousten sarjan, joiden avulla luotiin jäsentynyttä käsitystä vanhusten palvelujen kehittämisen linjauksesta. Raportti tarjoaa toisaalta sisällöllistä tietoa Espoon vanhusten palvelujen kehityssuunnasta ja toisaalta metodologisen kuvauksen juurruttamisesta käytännössä. Raportti tarjoaa uusia näkökulmia ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistyöstä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille henkilöille ja asiantuntijoille. Se on myös julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyömahdollisuuksia pohdiskeleva kirjoitus, ja palvelee siitä syystä niin hyvinvointiteknologiaa kehittäviä yrityksiä kuin myös päättäjiä innovaatiopolitiikan ja sosiaali- ja terveyspolitiikan alueilla.

KW - public private partnership

KW - social and health care

KW - home services

KW - transition management

KW - system innovation

KW - elderly people

M3 - Report

T3 - VTT Working Papers

BT - Vanhusten palvelut Espoossa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kivisaari S, Saranummi N, Parvinen P. Vanhusten palvelut Espoossa: Kehittämisen lähtökohdat juurruttamalla. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 62 p. (VTT Working Papers; No. 3).