Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella

Seppo Kalli

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ambulatorinen mittaustekniikka, vapaasti liikkuvasta potilaasta suoritettavan mittauksen tekniikka, on yksi voimakkaimmin kehittyvistä lääketieteellisen tekniikan osa-alueista. Lyhyen ambulatorista mittaustekniikkaa käsittelevän yleiskatsauksen jälkeen julkaisussa perehdytään verenpaineen ambulatoriseen mittaukseen, pitkäaikaisrekisteröinnin analysointimahdollisuuksiin sekä esitetään kehitetty invasiivinen verenpaineen rekisteröinti- ja analysointijärjestelmä. Erityistä huomiota on kiinnitetty 24 tunnin verenpainerekisteröinnin tulostamiseen tiivistetyssä ja havainnollisessa muodossa. Lisäksi työssä on yksityiskohtaisesti tarkasteltu kehitetyn rekisteröinti- ja analysointijärjestelmän teknistä suorituskykyä sekä kliinisessä käytössä esiintyviä häiriöitä. Työhön on myös liitetty lyhyt esimerkkien avulla tapahtuva järjestelmän kliinisen käytön ja käytettävyyden tarkastelu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages116
ISBN (Print)951-38-1934-5
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number268
ISSN0358-5077

Fingerprint

Blood Pressure

Keywords

  • blood pressure
  • recording
  • analysis

Cite this

Kalli, S. (1984). Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 268
Kalli, Seppo. / Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 268).
@book{20205df328e74960ba150ff52874da35,
title = "Verenpaineen ambulatorinen pitk{\"a}aikaisrekister{\"o}inti ja tulosten analysointi tietokoneella",
abstract = "Ambulatorinen mittaustekniikka, vapaasti liikkuvasta potilaasta suoritettavan mittauksen tekniikka, on yksi voimakkaimmin kehittyvist{\"a} l{\"a}{\"a}ketieteellisen tekniikan osa-alueista. Lyhyen ambulatorista mittaustekniikkaa k{\"a}sittelev{\"a}n yleiskatsauksen j{\"a}lkeen julkaisussa perehdyt{\"a}{\"a}n verenpaineen ambulatoriseen mittaukseen, pitk{\"a}aikaisrekister{\"o}innin analysointimahdollisuuksiin sek{\"a} esitet{\"a}{\"a}n kehitetty invasiivinen verenpaineen rekister{\"o}inti- ja analysointij{\"a}rjestelm{\"a}. Erityist{\"a} huomiota on kiinnitetty 24 tunnin verenpainerekister{\"o}innin tulostamiseen tiivistetyss{\"a} ja havainnollisessa muodossa. Lis{\"a}ksi ty{\"o}ss{\"a} on yksityiskohtaisesti tarkasteltu kehitetyn rekister{\"o}inti- ja analysointij{\"a}rjestelm{\"a}n teknist{\"a} suorituskyky{\"a} sek{\"a} kliinisess{\"a} k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} esiintyvi{\"a} h{\"a}iri{\"o}it{\"a}. Ty{\"o}h{\"o}n on my{\"o}s liitetty lyhyt esimerkkien avulla tapahtuva j{\"a}rjestelm{\"a}n kliinisen k{\"a}yt{\"o}n ja k{\"a}ytett{\"a}vyyden tarkastelu.",
keywords = "blood pressure, recording, analysis",
author = "Seppo Kalli",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1934-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "268",
address = "Finland",

}

Kalli, S 1984, Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 268, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella. / Kalli, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 268).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella

AU - Kalli, Seppo

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Ambulatorinen mittaustekniikka, vapaasti liikkuvasta potilaasta suoritettavan mittauksen tekniikka, on yksi voimakkaimmin kehittyvistä lääketieteellisen tekniikan osa-alueista. Lyhyen ambulatorista mittaustekniikkaa käsittelevän yleiskatsauksen jälkeen julkaisussa perehdytään verenpaineen ambulatoriseen mittaukseen, pitkäaikaisrekisteröinnin analysointimahdollisuuksiin sekä esitetään kehitetty invasiivinen verenpaineen rekisteröinti- ja analysointijärjestelmä. Erityistä huomiota on kiinnitetty 24 tunnin verenpainerekisteröinnin tulostamiseen tiivistetyssä ja havainnollisessa muodossa. Lisäksi työssä on yksityiskohtaisesti tarkasteltu kehitetyn rekisteröinti- ja analysointijärjestelmän teknistä suorituskykyä sekä kliinisessä käytössä esiintyviä häiriöitä. Työhön on myös liitetty lyhyt esimerkkien avulla tapahtuva järjestelmän kliinisen käytön ja käytettävyyden tarkastelu.

AB - Ambulatorinen mittaustekniikka, vapaasti liikkuvasta potilaasta suoritettavan mittauksen tekniikka, on yksi voimakkaimmin kehittyvistä lääketieteellisen tekniikan osa-alueista. Lyhyen ambulatorista mittaustekniikkaa käsittelevän yleiskatsauksen jälkeen julkaisussa perehdytään verenpaineen ambulatoriseen mittaukseen, pitkäaikaisrekisteröinnin analysointimahdollisuuksiin sekä esitetään kehitetty invasiivinen verenpaineen rekisteröinti- ja analysointijärjestelmä. Erityistä huomiota on kiinnitetty 24 tunnin verenpainerekisteröinnin tulostamiseen tiivistetyssä ja havainnollisessa muodossa. Lisäksi työssä on yksityiskohtaisesti tarkasteltu kehitetyn rekisteröinti- ja analysointijärjestelmän teknistä suorituskykyä sekä kliinisessä käytössä esiintyviä häiriöitä. Työhön on myös liitetty lyhyt esimerkkien avulla tapahtuva järjestelmän kliinisen käytön ja käytettävyyden tarkastelu.

KW - blood pressure

KW - recording

KW - analysis

M3 - Report

SN - 951-38-1934-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kalli S. Verenpaineen ambulatorinen pitkäaikaisrekisteröinti ja tulosten analysointi tietokoneella. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 268).