Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä

Katri Valkokari (Editor), Raimo Hyötyläinen (Editor), Harri I. Kulmala (Editor), Pekka Malinen (Editor), Kristian Möller (Editor), Jukka Vesalainen (Editor)

  Research output: Book/ReportBook (editor)

  Abstract

  Suurin kasvu ja parhaat tuotot syntyvät siellä missä innovaatiotkin - yhä useammin näin tapahtuu verkostoissa. Liiketoimintaverkostojen hyödyntäminen luo edellytykset yritysten kilpailukyvylle, uusiutumiselle ja hallitulle ulkoistamiselle. Erityisesti uusien toimintakonseptien kehittämisessä verkostojen merkitys on suuri. Liiketoimintaverkostoissa toimiminen edellyttää kykyä rakentaa ja purkaa verkostoja sekä synnyttää uusia osaamisyhdistelmiä. Onnistuminen vaatii verkoston koordinaattoria. Muita elinehtoja ovat verkosto-osaaminen, asiakasymmärrys ja kokonaisuuksien hallinta. Kirja tarjoaa tutkittua ja käytännössä testattua tietoa verkostoitumismahdollisuuksista ja niihin liittyvistä haasteista ja teknologioista. Kilpailuasetelmia arvioitaessa on syytä huomioida, että eri toimialoilla on käytössään erilaisia verkostoitumismuotoja. Kirjassa on käytännön esimerkkejä uusien toimintakonseptien hyödyntämisestä. Näitä ovat verkostoituminen asiakassuuntaan, prototoiminnan toteuttaminen uusien kumppanuussuhteiden myötä sekä virtuaalisten verkostoalustojen hyödyntäminen.
  Original languageFinnish
  Number of pages241
  Publication statusPublished - 2009
  MoE publication typeD6 Edited professional books

  Keywords

  • business networks
  • development
  • network management

  Cite this

  Valkokari, K., Hyötyläinen, R., Kulmala, H. I., Malinen, P., Möller, K., & Vesalainen, J. (Eds.) (2009). Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä.
  Valkokari, Katri (Editor) ; Hyötyläinen, Raimo (Editor) ; Kulmala, Harri I. (Editor) ; Malinen, Pekka (Editor) ; Möller, Kristian (Editor) ; Vesalainen, Jukka (Editor). / Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä. 2009. 241 p.
  @book{a4c842d818054ac2a1acba52a659928a,
  title = "Verkostot liiketoiminnan kehitt{\"a}misess{\"a}",
  abstract = "Suurin kasvu ja parhaat tuotot syntyv{\"a}t siell{\"a} miss{\"a} innovaatiotkin - yh{\"a} useammin n{\"a}in tapahtuu verkostoissa. Liiketoimintaverkostojen hy{\"o}dynt{\"a}minen luo edellytykset yritysten kilpailukyvylle, uusiutumiselle ja hallitulle ulkoistamiselle. Erityisesti uusien toimintakonseptien kehitt{\"a}misess{\"a} verkostojen merkitys on suuri. Liiketoimintaverkostoissa toimiminen edellytt{\"a}{\"a} kyky{\"a} rakentaa ja purkaa verkostoja sek{\"a} synnytt{\"a}{\"a} uusia osaamisyhdistelmi{\"a}. Onnistuminen vaatii verkoston koordinaattoria. Muita elinehtoja ovat verkosto-osaaminen, asiakasymm{\"a}rrys ja kokonaisuuksien hallinta. Kirja tarjoaa tutkittua ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} testattua tietoa verkostoitumismahdollisuuksista ja niihin liittyvist{\"a} haasteista ja teknologioista. Kilpailuasetelmia arvioitaessa on syyt{\"a} huomioida, ett{\"a} eri toimialoilla on k{\"a}yt{\"o}ss{\"a}{\"a}n erilaisia verkostoitumismuotoja. Kirjassa on k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n esimerkkej{\"a} uusien toimintakonseptien hy{\"o}dynt{\"a}misest{\"a}. N{\"a}it{\"a} ovat verkostoituminen asiakassuuntaan, prototoiminnan toteuttaminen uusien kumppanuussuhteiden my{\"o}t{\"a} sek{\"a} virtuaalisten verkostoalustojen hy{\"o}dynt{\"a}minen.",
  keywords = "business networks, development, network management",
  editor = "Katri Valkokari and Raimo Hy{\"o}tyl{\"a}inen and Kulmala, {Harri I.} and Pekka Malinen and Kristian M{\"o}ller and Jukka Vesalainen",
  note = "Project code: 10345",
  year = "2009",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-0-34737-9",

  }

  Valkokari, K, Hyötyläinen, R, Kulmala, HI, Malinen, P, Möller, K & Vesalainen, J (eds) 2009, Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä.

  Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä. / Valkokari, Katri (Editor); Hyötyläinen, Raimo (Editor); Kulmala, Harri I. (Editor); Malinen, Pekka (Editor); Möller, Kristian (Editor); Vesalainen, Jukka (Editor).

  2009. 241 p.

  Research output: Book/ReportBook (editor)

  TY - BOOK

  T1 - Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä

  A2 - Valkokari, Katri

  A2 - Hyötyläinen, Raimo

  A2 - Kulmala, Harri I.

  A2 - Malinen, Pekka

  A2 - Möller, Kristian

  A2 - Vesalainen, Jukka

  N1 - Project code: 10345

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Suurin kasvu ja parhaat tuotot syntyvät siellä missä innovaatiotkin - yhä useammin näin tapahtuu verkostoissa. Liiketoimintaverkostojen hyödyntäminen luo edellytykset yritysten kilpailukyvylle, uusiutumiselle ja hallitulle ulkoistamiselle. Erityisesti uusien toimintakonseptien kehittämisessä verkostojen merkitys on suuri. Liiketoimintaverkostoissa toimiminen edellyttää kykyä rakentaa ja purkaa verkostoja sekä synnyttää uusia osaamisyhdistelmiä. Onnistuminen vaatii verkoston koordinaattoria. Muita elinehtoja ovat verkosto-osaaminen, asiakasymmärrys ja kokonaisuuksien hallinta. Kirja tarjoaa tutkittua ja käytännössä testattua tietoa verkostoitumismahdollisuuksista ja niihin liittyvistä haasteista ja teknologioista. Kilpailuasetelmia arvioitaessa on syytä huomioida, että eri toimialoilla on käytössään erilaisia verkostoitumismuotoja. Kirjassa on käytännön esimerkkejä uusien toimintakonseptien hyödyntämisestä. Näitä ovat verkostoituminen asiakassuuntaan, prototoiminnan toteuttaminen uusien kumppanuussuhteiden myötä sekä virtuaalisten verkostoalustojen hyödyntäminen.

  AB - Suurin kasvu ja parhaat tuotot syntyvät siellä missä innovaatiotkin - yhä useammin näin tapahtuu verkostoissa. Liiketoimintaverkostojen hyödyntäminen luo edellytykset yritysten kilpailukyvylle, uusiutumiselle ja hallitulle ulkoistamiselle. Erityisesti uusien toimintakonseptien kehittämisessä verkostojen merkitys on suuri. Liiketoimintaverkostoissa toimiminen edellyttää kykyä rakentaa ja purkaa verkostoja sekä synnyttää uusia osaamisyhdistelmiä. Onnistuminen vaatii verkoston koordinaattoria. Muita elinehtoja ovat verkosto-osaaminen, asiakasymmärrys ja kokonaisuuksien hallinta. Kirja tarjoaa tutkittua ja käytännössä testattua tietoa verkostoitumismahdollisuuksista ja niihin liittyvistä haasteista ja teknologioista. Kilpailuasetelmia arvioitaessa on syytä huomioida, että eri toimialoilla on käytössään erilaisia verkostoitumismuotoja. Kirjassa on käytännön esimerkkejä uusien toimintakonseptien hyödyntämisestä. Näitä ovat verkostoituminen asiakassuuntaan, prototoiminnan toteuttaminen uusien kumppanuussuhteiden myötä sekä virtuaalisten verkostoalustojen hyödyntäminen.

  KW - business networks

  KW - development

  KW - network management

  M3 - Book (editor)

  SN - 978-951-0-34737-9

  BT - Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä

  ER -

  Valkokari K, (ed.), Hyötyläinen R, (ed.), Kulmala HI, (ed.), Malinen P, (ed.), Möller K, (ed.), Vesalainen J, (ed.). Verkostot liiketoiminnan kehittämisessä. 2009. 241 p.