Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages57
ISBN (Electronic)978-951-38-6945-8
ISBN (Print)978-951-38-6944-1
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2398
ISSN1235-0605

Fingerprint

China

Keywords

 • China
 • shipbuilding
 • markets
 • Finnish companies
 • small and medium sized enterprices
 • supply chains
 • joint ventures
 • establishment
 • networking
 • customer base
 • quality
 • labour markets
 • authorities
 • economical risks
 • financing

Cite this

Jansson, K., Mikkola, M., & Ryynänen, T. (2007). Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2398
Jansson, Kim ; Mikkola, Markku ; Ryynänen, Tapani. / Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).
@book{b3d5ba46867444e199ca7549ee7c6d7d,
title = "Verkostoyhteisty{\"o}ll{\"a} Kiinaan?: SeaChi-projektin loppuraportti",
abstract = "Kiinan talouden kasvu ei n{\"a}yt{\"a} tyrehtymisen merkkej{\"a}. Maan suuri koko ja asukasm{\"a}{\"a}r{\"a} takaavat sen, ett{\"a} olipa kyse mist{\"a} markkinasegmentist{\"a} hyv{\"a}ns{\"a}, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat t{\"a}h{\"a}n mahdollisuuteen tarttuneet. T{\"a}m{\"a} merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} Kiinan kehityst{\"a} on hyv{\"a} pit{\"a}{\"a} silm{\"a}ll{\"a} my{\"o}s suomalaisissa pk-sektorin yrityksiss{\"a}, jotka toimivat n{\"a}iden yritysten toimitusketjussa. My{\"o}s niille Kiinan kasvu voi tarjota merkitt{\"a}vi{\"a} liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 menness{\"a}. T{\"a}m{\"a} tarkoittaa sit{\"a}, ett{\"a} tulevina vuosina yh{\"a} enemm{\"a}n alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. T{\"a}ss{\"a} voi olla mahdollisuus my{\"o}s suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta k{\"a}sin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa n{\"a}m{\"a} komponentit l{\"a}hemp{\"a}n{\"a} markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteisty{\"o}ss{\"a} kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on ker{\"a}tty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sek{\"a} keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.",
keywords = "China, shipbuilding, markets, Finnish companies, small and medium sized enterprices, supply chains, joint ventures, establishment, networking, customer base, quality, labour markets, authorities, economical risks, financing",
author = "Kim Jansson and Markku Mikkola and Tapani Ryyn{\"a}nen",
note = "Project code: 5656",
year = "2007",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-6944-1",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2398",
address = "Finland",

}

Jansson, K, Mikkola, M & Ryynänen, T 2007, Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2398, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. / Jansson, Kim; Mikkola, Markku; Ryynänen, Tapani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Verkostoyhteistyöllä Kiinaan?

T2 - SeaChi-projektin loppuraportti

AU - Jansson, Kim

AU - Mikkola, Markku

AU - Ryynänen, Tapani

N1 - Project code: 5656

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.

AB - Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.

KW - China

KW - shipbuilding

KW - markets

KW - Finnish companies

KW - small and medium sized enterprices

KW - supply chains

KW - joint ventures

KW - establishment

KW - networking

KW - customer base

KW - quality

KW - labour markets

KW - authorities

KW - economical risks

KW - financing

M3 - Report

SN - 978-951-38-6944-1

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Verkostoyhteistyöllä Kiinaan?

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Jansson K, Mikkola M, Ryynänen T. Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).