Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages57
  ISBN (Electronic)978-951-38-6945-8
  ISBN (Print)978-951-38-6944-1
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
  Number2398
  ISSN1235-0605

  Fingerprint

  China

  Keywords

  • China
  • shipbuilding
  • markets
  • Finnish companies
  • small and medium sized enterprices
  • supply chains
  • joint ventures
  • establishment
  • networking
  • customer base
  • quality
  • labour markets
  • authorities
  • economical risks
  • financing

  Cite this

  Jansson, K., Mikkola, M., & Ryynänen, T. (2007). Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2398
  Jansson, Kim ; Mikkola, Markku ; Ryynänen, Tapani. / Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).
  @book{b3d5ba46867444e199ca7549ee7c6d7d,
  title = "Verkostoyhteisty{\"o}ll{\"a} Kiinaan?: SeaChi-projektin loppuraportti",
  abstract = "Kiinan talouden kasvu ei n{\"a}yt{\"a} tyrehtymisen merkkej{\"a}. Maan suuri koko ja asukasm{\"a}{\"a}r{\"a} takaavat sen, ett{\"a} olipa kyse mist{\"a} markkinasegmentist{\"a} hyv{\"a}ns{\"a}, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat t{\"a}h{\"a}n mahdollisuuteen tarttuneet. T{\"a}m{\"a} merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} Kiinan kehityst{\"a} on hyv{\"a} pit{\"a}{\"a} silm{\"a}ll{\"a} my{\"o}s suomalaisissa pk-sektorin yrityksiss{\"a}, jotka toimivat n{\"a}iden yritysten toimitusketjussa. My{\"o}s niille Kiinan kasvu voi tarjota merkitt{\"a}vi{\"a} liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 menness{\"a}. T{\"a}m{\"a} tarkoittaa sit{\"a}, ett{\"a} tulevina vuosina yh{\"a} enemm{\"a}n alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. T{\"a}ss{\"a} voi olla mahdollisuus my{\"o}s suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta k{\"a}sin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa n{\"a}m{\"a} komponentit l{\"a}hemp{\"a}n{\"a} markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteisty{\"o}ss{\"a} kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on ker{\"a}tty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sek{\"a} keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.",
  keywords = "China, shipbuilding, markets, Finnish companies, small and medium sized enterprices, supply chains, joint ventures, establishment, networking, customer base, quality, labour markets, authorities, economical risks, financing",
  author = "Kim Jansson and Markku Mikkola and Tapani Ryyn{\"a}nen",
  note = "Project code: 5656",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-6944-1",
  series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "2398",
  address = "Finland",

  }

  Jansson, K, Mikkola, M & Ryynänen, T 2007, Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2398, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. / Jansson, Kim; Mikkola, Markku; Ryynänen, Tapani.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Verkostoyhteistyöllä Kiinaan?

  T2 - SeaChi-projektin loppuraportti

  AU - Jansson, Kim

  AU - Mikkola, Markku

  AU - Ryynänen, Tapani

  N1 - Project code: 5656

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.

  AB - Kiinan talouden kasvu ei näytä tyrehtymisen merkkejä. Maan suuri koko ja asukasmäärä takaavat sen, että olipa kyse mistä markkinasegmentistä hyvänsä, potentiaaliset liiketoiminnan volyymit ovat aina suuria. Suuret monikansalliset yritykset ovat tähän mahdollisuuteen tarttuneet. Tämä merkitsee sitä, että Kiinan kehitystä on hyvä pitää silmällä myös suomalaisissa pk-sektorin yrityksissä, jotka toimivat näiden yritysten toimitusketjussa. Myös niille Kiinan kasvu voi tarjota merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Meriteollisuuden osalta Kiina tavoittelee johtavan valmistajan asemaa vuoteen 2015 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yhä enemmän alan tuotteita ja valmistusta suuntaa Kiinaan. Tässä voi olla mahdollisuus myös suomalaisille merialan yrityksille. Jo nyt monia komponentteja toimitetaan Suomesta käsin, mutta tulevaisuudessa voi olla tarvetta tai paineita tuottaa nämä komponentit lähempänä markkina-aluetta. Pk-yritykset ovat resursseiltaan niukempia kuin suuret monikansalliset yritykset. Toimiminen yhteistyössä kumppaneiden kanssa voi helpottaa asettumista Kiinaan. Julkaisuun on kerätty yritysten Kiinaan etabloitumisen haasteita sekä keinoja ja kokemuksia, joilla haasteita kohdataan.

  KW - China

  KW - shipbuilding

  KW - markets

  KW - Finnish companies

  KW - small and medium sized enterprices

  KW - supply chains

  KW - joint ventures

  KW - establishment

  KW - networking

  KW - customer base

  KW - quality

  KW - labour markets

  KW - authorities

  KW - economical risks

  KW - financing

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-6944-1

  T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

  BT - Verkostoyhteistyöllä Kiinaan?

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Jansson K, Mikkola M, Ryynänen T. Verkostoyhteistyöllä Kiinaan? SeaChi-projektin loppuraportti. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2398).