Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen

Markku Salo, Kari Saarikoski

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpito tulee lähivuosina aikaisempaa tärkeämmäksi tehtäväksi. Tutkimuksessa käsitellään kirjallisuuden perusteella vesi- ja viemäriverkostojen ylläpidon suunnittelun ja kunnon selvittämisen perusteita, kuten verkostojen kuntoon vaikuttavia tekijöitä, kunnon määrityksessä käytettäviä selvitysmenetelmiä ja laskentaohjelmia. Tutkimuksessa esitetään ylläpidon suunnittelussa tarvittavan vesi- ja viemäriverkostorekisterin toimintavaatimukset. Selvitetään ylläpidon suunnittelun vaiheita ja suunnittelussa keskeisenä tehtävänä olevia verkostojen luotettavuusanalyysiä ja taloudellisen ylläpidon edellyttämää kohteiden priorisointia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages88
ISBN (Print)951-38-3083-7
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number860
ISSN0358-5085

Keywords

  • municipal engineering
  • urban areas
  • water pipes
  • sewers
  • maintenance models
  • renovation
  • registers
  • literature surveys
  • condition monitoring

Cite this

Salo, M., & Saarikoski, K. (1988). Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 860
Salo, Markku ; Saarikoski, Kari. / Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 860).
@book{09f48a22f579429286bdafc2d7d67725,
title = "Vesi- ja viem{\"a}riverkostojen yll{\"a}pitotarpeen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}minen",
abstract = "Vesi- ja viem{\"a}riverkostojen yll{\"a}pito tulee l{\"a}hivuosina aikaisempaa t{\"a}rke{\"a}mm{\"a}ksi teht{\"a}v{\"a}ksi. Tutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n kirjallisuuden perusteella vesi- ja viem{\"a}riverkostojen yll{\"a}pidon suunnittelun ja kunnon selvitt{\"a}misen perusteita, kuten verkostojen kuntoon vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}, kunnon m{\"a}{\"a}rityksess{\"a} k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} selvitysmenetelmi{\"a} ja laskentaohjelmia. Tutkimuksessa esitet{\"a}{\"a}n yll{\"a}pidon suunnittelussa tarvittavan vesi- ja viem{\"a}riverkostorekisterin toimintavaatimukset. Selvitet{\"a}{\"a}n yll{\"a}pidon suunnittelun vaiheita ja suunnittelussa keskeisen{\"a} teht{\"a}v{\"a}n{\"a} olevia verkostojen luotettavuusanalyysi{\"a} ja taloudellisen yll{\"a}pidon edellytt{\"a}m{\"a}{\"a} kohteiden priorisointia.",
keywords = "municipal engineering, urban areas, water pipes, sewers, maintenance models, renovation, registers, literature surveys, condition monitoring",
author = "Markku Salo and Kari Saarikoski",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3083-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "860",
address = "Finland",

}

Salo, M & Saarikoski, K 1988, Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 860, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen. / Salo, Markku; Saarikoski, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 860).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen

AU - Salo, Markku

AU - Saarikoski, Kari

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpito tulee lähivuosina aikaisempaa tärkeämmäksi tehtäväksi. Tutkimuksessa käsitellään kirjallisuuden perusteella vesi- ja viemäriverkostojen ylläpidon suunnittelun ja kunnon selvittämisen perusteita, kuten verkostojen kuntoon vaikuttavia tekijöitä, kunnon määrityksessä käytettäviä selvitysmenetelmiä ja laskentaohjelmia. Tutkimuksessa esitetään ylläpidon suunnittelussa tarvittavan vesi- ja viemäriverkostorekisterin toimintavaatimukset. Selvitetään ylläpidon suunnittelun vaiheita ja suunnittelussa keskeisenä tehtävänä olevia verkostojen luotettavuusanalyysiä ja taloudellisen ylläpidon edellyttämää kohteiden priorisointia.

AB - Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpito tulee lähivuosina aikaisempaa tärkeämmäksi tehtäväksi. Tutkimuksessa käsitellään kirjallisuuden perusteella vesi- ja viemäriverkostojen ylläpidon suunnittelun ja kunnon selvittämisen perusteita, kuten verkostojen kuntoon vaikuttavia tekijöitä, kunnon määrityksessä käytettäviä selvitysmenetelmiä ja laskentaohjelmia. Tutkimuksessa esitetään ylläpidon suunnittelussa tarvittavan vesi- ja viemäriverkostorekisterin toimintavaatimukset. Selvitetään ylläpidon suunnittelun vaiheita ja suunnittelussa keskeisenä tehtävänä olevia verkostojen luotettavuusanalyysiä ja taloudellisen ylläpidon edellyttämää kohteiden priorisointia.

KW - municipal engineering

KW - urban areas

KW - water pipes

KW - sewers

KW - maintenance models

KW - renovation

KW - registers

KW - literature surveys

KW - condition monitoring

M3 - Report

SN - 951-38-3083-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Salo M, Saarikoski K. Vesi- ja viemäriverkostojen ylläpitotarpeen määrittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 88 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 860).