Virheilmoitusten käsittely - esimiehen vaativa rooli

Kaarin Ruuhilehto

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Potilasturvallisuutta vaarantavien tapahtumien raportointijärjestelmä HaiPro helpottaa haittatapahtumien ja läheltä piti -tilanteiden ilmoittamista ja kirjaamista. Vaaratapahtumista oppiminen edellyttää kuitenkin työyhteisön sitoutumista toimintaan ja tapahtumatietojen yhteistä käsittelyä, jotta tapahtumista aidosti saadaan oppia vastaisen varalta. Artikkelissa opastetaan esimiehiä ja työyhteisöä syyllistämättömään ja motivoivaan tapahtumien käsittelyyn ja niistä oppimiseen.
Original languageFinnish
Pages (from-to)39-42
JournalPremissi
Issue number3
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Ruuhilehto, Kaarin. / Virheilmoitusten käsittely - esimiehen vaativa rooli. In: Premissi. 2008 ; No. 3. pp. 39-42.
@article{8e07a6afcd88493fbbaeeabc311823bd,
title = "Virheilmoitusten k{\"a}sittely - esimiehen vaativa rooli",
abstract = "Potilasturvallisuutta vaarantavien tapahtumien raportointij{\"a}rjestelm{\"a} HaiPro helpottaa haittatapahtumien ja l{\"a}helt{\"a} piti -tilanteiden ilmoittamista ja kirjaamista. Vaaratapahtumista oppiminen edellytt{\"a}{\"a} kuitenkin ty{\"o}yhteis{\"o}n sitoutumista toimintaan ja tapahtumatietojen yhteist{\"a} k{\"a}sittely{\"a}, jotta tapahtumista aidosti saadaan oppia vastaisen varalta. Artikkelissa opastetaan esimiehi{\"a} ja ty{\"o}yhteis{\"o}{\"a} syyllist{\"a}m{\"a}tt{\"o}m{\"a}{\"a}n ja motivoivaan tapahtumien k{\"a}sittelyyn ja niist{\"a} oppimiseen.",
author = "Kaarin Ruuhilehto",
note = "Project code: 15423",
year = "2008",
language = "Finnish",
pages = "39--42",
journal = "Premissi",
issn = "1796-4709",
publisher = "Suomen sairaanhoitajaliitto ry",
number = "3",

}

Ruuhilehto, K 2008, 'Virheilmoitusten käsittely - esimiehen vaativa rooli', Premissi, no. 3, pp. 39-42.

Virheilmoitusten käsittely - esimiehen vaativa rooli. / Ruuhilehto, Kaarin.

In: Premissi, No. 3, 2008, p. 39-42.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Virheilmoitusten käsittely - esimiehen vaativa rooli

AU - Ruuhilehto, Kaarin

N1 - Project code: 15423

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Potilasturvallisuutta vaarantavien tapahtumien raportointijärjestelmä HaiPro helpottaa haittatapahtumien ja läheltä piti -tilanteiden ilmoittamista ja kirjaamista. Vaaratapahtumista oppiminen edellyttää kuitenkin työyhteisön sitoutumista toimintaan ja tapahtumatietojen yhteistä käsittelyä, jotta tapahtumista aidosti saadaan oppia vastaisen varalta. Artikkelissa opastetaan esimiehiä ja työyhteisöä syyllistämättömään ja motivoivaan tapahtumien käsittelyyn ja niistä oppimiseen.

AB - Potilasturvallisuutta vaarantavien tapahtumien raportointijärjestelmä HaiPro helpottaa haittatapahtumien ja läheltä piti -tilanteiden ilmoittamista ja kirjaamista. Vaaratapahtumista oppiminen edellyttää kuitenkin työyhteisön sitoutumista toimintaan ja tapahtumatietojen yhteistä käsittelyä, jotta tapahtumista aidosti saadaan oppia vastaisen varalta. Artikkelissa opastetaan esimiehiä ja työyhteisöä syyllistämättömään ja motivoivaan tapahtumien käsittelyyn ja niistä oppimiseen.

M3 - Article

SP - 39

EP - 42

JO - Premissi

JF - Premissi

SN - 1796-4709

IS - 3

ER -