Virumiselinikäarvion luotettavuus

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Virumiselinikäarvioiden tarkkuutta rajoittaa erityisesti todellisten kuormitusten poikkeaminen odotetusta tasosta. Vaikeimmin hallittava tekijä on jännityspoikkeama, jota on usein vaikeampi todeta ja mitata kuin lämpötilapoikkeamaa. Myös materiaalin ominaisuuksien (lujuuden) hajonta voi aiheuttaa huomattavan virheen elinikäennusteeseen. Näistä syistä parhaissakin tapauksissa ennusteen tarkkuus on luokkaa -50 %...100 % ennustetusta eliniästä. Elinikäarvioiden menetelmäkehitys parantaa tilannetta lähinnä nopeuttamalla tuloksen saamista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages16
ISBN (Print)951-38-3203-1
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number544
ISSN0358-5077

Keywords

  • creep properties
  • life (durability)
  • estimates

Cite this

Auerkari, P. (1988). Virumiselinikäarvion luotettavuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 544
Auerkari, Pertti. / Virumiselinikäarvion luotettavuus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 16 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 544).
@book{abc5e044dc2b4b64bc25d15ca9603a24,
title = "Virumiselinik{\"a}arvion luotettavuus",
abstract = "Virumiselinik{\"a}arvioiden tarkkuutta rajoittaa erityisesti todellisten kuormitusten poikkeaminen odotetusta tasosta. Vaikeimmin hallittava tekij{\"a} on j{\"a}nnityspoikkeama, jota on usein vaikeampi todeta ja mitata kuin l{\"a}mp{\"o}tilapoikkeamaa. My{\"o}s materiaalin ominaisuuksien (lujuuden) hajonta voi aiheuttaa huomattavan virheen elinik{\"a}ennusteeseen. N{\"a}ist{\"a} syist{\"a} parhaissakin tapauksissa ennusteen tarkkuus on luokkaa -50 {\%}...100 {\%} ennustetusta elini{\"a}st{\"a}. Elinik{\"a}arvioiden menetelm{\"a}kehitys parantaa tilannetta l{\"a}hinn{\"a} nopeuttamalla tuloksen saamista.",
keywords = "creep properties, life (durability), estimates",
author = "Pertti Auerkari",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3203-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "544",
address = "Finland",

}

Auerkari, P 1988, Virumiselinikäarvion luotettavuus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 544, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Virumiselinikäarvion luotettavuus. / Auerkari, Pertti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 16 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 544).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Virumiselinikäarvion luotettavuus

AU - Auerkari, Pertti

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Virumiselinikäarvioiden tarkkuutta rajoittaa erityisesti todellisten kuormitusten poikkeaminen odotetusta tasosta. Vaikeimmin hallittava tekijä on jännityspoikkeama, jota on usein vaikeampi todeta ja mitata kuin lämpötilapoikkeamaa. Myös materiaalin ominaisuuksien (lujuuden) hajonta voi aiheuttaa huomattavan virheen elinikäennusteeseen. Näistä syistä parhaissakin tapauksissa ennusteen tarkkuus on luokkaa -50 %...100 % ennustetusta eliniästä. Elinikäarvioiden menetelmäkehitys parantaa tilannetta lähinnä nopeuttamalla tuloksen saamista.

AB - Virumiselinikäarvioiden tarkkuutta rajoittaa erityisesti todellisten kuormitusten poikkeaminen odotetusta tasosta. Vaikeimmin hallittava tekijä on jännityspoikkeama, jota on usein vaikeampi todeta ja mitata kuin lämpötilapoikkeamaa. Myös materiaalin ominaisuuksien (lujuuden) hajonta voi aiheuttaa huomattavan virheen elinikäennusteeseen. Näistä syistä parhaissakin tapauksissa ennusteen tarkkuus on luokkaa -50 %...100 % ennustetusta eliniästä. Elinikäarvioiden menetelmäkehitys parantaa tilannetta lähinnä nopeuttamalla tuloksen saamista.

KW - creep properties

KW - life (durability)

KW - estimates

M3 - Report

SN - 951-38-3203-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Virumiselinikäarvion luotettavuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Auerkari P. Virumiselinikäarvion luotettavuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 16 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 544).