Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet: Kirjallisuustutkimus

Timo Rantanen, Pirkko Järvelä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Dynaamiset mekaaniset ominaisuudet kuvaavat materiaalin käyttäytymistä jaksoittain vaihtelevan kuormituksen tai muodonmuutoksen alaisena. Näitä ominaisuuksia voidaan kuvata useilla suureilla, joita ovat esimerkiksi dynaaminen moduuli, häviömoduuli ja mekaaninen vaimeneminen tai sisäinen kitka. Tässä kirjallisuustutkimuksessa on tarkoitus valaista perusasioita viskoelastisen materiaalin käyttäytymisestä dynaamisen kuormituksen alaisena. Asia pyritään esittämään ilman monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä niin pitkälle, kuin se on mahdollista. Raportissa esitellään myös lyhyesti erilaisia dynaamisiin mittauksiin käytettäviä menetelmiä. Lopuksi paneudutaan dynaamisista kokeista saatavaan informaatioon ja tuloksiin vaikuttaviin tekijöihin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages38
ISBN (Print)951-38-3294-5
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number934
ISSN0358-5085

Fingerprint

mechanical properties

Keywords

  • polymers
  • composite materials
  • mechanical properties
  • dynamic properties
  • viscoelasticity

Cite this

Rantanen, T., & Järvelä, P. (1989). Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 934
Rantanen, Timo ; Järvelä, Pirkko. / Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet : Kirjallisuustutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 934).
@book{7abd446319874b15820dde9302522c27,
title = "Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet: Kirjallisuustutkimus",
abstract = "Dynaamiset mekaaniset ominaisuudet kuvaavat materiaalin k{\"a}ytt{\"a}ytymist{\"a} jaksoittain vaihtelevan kuormituksen tai muodonmuutoksen alaisena. N{\"a}it{\"a} ominaisuuksia voidaan kuvata useilla suureilla, joita ovat esimerkiksi dynaaminen moduuli, h{\"a}vi{\"o}moduuli ja mekaaninen vaimeneminen tai sis{\"a}inen kitka. T{\"a}ss{\"a} kirjallisuustutkimuksessa on tarkoitus valaista perusasioita viskoelastisen materiaalin k{\"a}ytt{\"a}ytymisest{\"a} dynaamisen kuormituksen alaisena. Asia pyrit{\"a}{\"a}n esitt{\"a}m{\"a}{\"a}n ilman monimutkaisia matemaattisia yht{\"a}l{\"o}it{\"a} niin pitk{\"a}lle, kuin se on mahdollista. Raportissa esitell{\"a}{\"a}n my{\"o}s lyhyesti erilaisia dynaamisiin mittauksiin k{\"a}ytett{\"a}vi{\"a} menetelmi{\"a}. Lopuksi paneudutaan dynaamisista kokeista saatavaan informaatioon ja tuloksiin vaikuttaviin tekij{\"o}ihin.",
keywords = "polymers, composite materials, mechanical properties, dynamic properties, viscoelasticity",
author = "Timo Rantanen and Pirkko J{\"a}rvel{\"a}",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3294-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "934",
address = "Finland",

}

Rantanen, T & Järvelä, P 1989, Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet: Kirjallisuustutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 934, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet : Kirjallisuustutkimus. / Rantanen, Timo; Järvelä, Pirkko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 934).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet

T2 - Kirjallisuustutkimus

AU - Rantanen, Timo

AU - Järvelä, Pirkko

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Dynaamiset mekaaniset ominaisuudet kuvaavat materiaalin käyttäytymistä jaksoittain vaihtelevan kuormituksen tai muodonmuutoksen alaisena. Näitä ominaisuuksia voidaan kuvata useilla suureilla, joita ovat esimerkiksi dynaaminen moduuli, häviömoduuli ja mekaaninen vaimeneminen tai sisäinen kitka. Tässä kirjallisuustutkimuksessa on tarkoitus valaista perusasioita viskoelastisen materiaalin käyttäytymisestä dynaamisen kuormituksen alaisena. Asia pyritään esittämään ilman monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä niin pitkälle, kuin se on mahdollista. Raportissa esitellään myös lyhyesti erilaisia dynaamisiin mittauksiin käytettäviä menetelmiä. Lopuksi paneudutaan dynaamisista kokeista saatavaan informaatioon ja tuloksiin vaikuttaviin tekijöihin.

AB - Dynaamiset mekaaniset ominaisuudet kuvaavat materiaalin käyttäytymistä jaksoittain vaihtelevan kuormituksen tai muodonmuutoksen alaisena. Näitä ominaisuuksia voidaan kuvata useilla suureilla, joita ovat esimerkiksi dynaaminen moduuli, häviömoduuli ja mekaaninen vaimeneminen tai sisäinen kitka. Tässä kirjallisuustutkimuksessa on tarkoitus valaista perusasioita viskoelastisen materiaalin käyttäytymisestä dynaamisen kuormituksen alaisena. Asia pyritään esittämään ilman monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä niin pitkälle, kuin se on mahdollista. Raportissa esitellään myös lyhyesti erilaisia dynaamisiin mittauksiin käytettäviä menetelmiä. Lopuksi paneudutaan dynaamisista kokeista saatavaan informaatioon ja tuloksiin vaikuttaviin tekijöihin.

KW - polymers

KW - composite materials

KW - mechanical properties

KW - dynamic properties

KW - viscoelasticity

M3 - Report

SN - 951-38-3294-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rantanen T, Järvelä P. Viskoelastisen materiaalin dynaamiset mekaaniset ominaisuudet: Kirjallisuustutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 934).