Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi: Diplomityö

Translated title of the contribution: Visualisation of the quality handbooks of embedded systems: Master's thesis

Olli Vuorinen

  Research output: ThesisMaster's thesis

  Abstract

  Tässä työssä toteutettiin sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien elektroni-nen tukiympäristö. Sisällöllisenä runkona kehitetyssä tukiympäristössä on VTT Elektroniikan ISO 9001-pohjainen sertifioitu laatuohjeisto, jota on käytetty sulautettujen järjestelmien T&K-työssä jo useita vuosia. Ohjeisto koostuu käsikirjoista, työohjeista ja valmiista dokumenttipohjista. Tässä työssä muutettiin olemassa oleva paperipohjainen laatuohjeisto visuaaliseen, elektroniseen muotoon, jossa sen käyttö ja kehittäminen olisi entistä tehokkaampaa. Sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien läpivientiä ja tulosten laatutasoa voidaan parantaa tukemalla projektityöprosessia. Tukijärjestelmä muodostuu kolmesta osasovelluksesta, joiden kaikkien tehtävänä on tukea projekti-työprosessia ja prosessin kehittämistä. Koulutuspaketti perehdyttää uusia henkilöitä projekti- ja laatukäytäntöihin, laatuohjeisto ohjaa ja neuvoo projektien läpiviennissä. Projektin jaettujen dokumenttien hallinta parantaa tiedonkulkua ja ryhmätyötä. Internet-tekniikkaa on alettu käyttää myös yritysten sisäisissä sovelluksissa eli Intraneteissa. WWW-selain on ympäristöriippumaton ja joustava tapa jakaa yritysten sisäistä informaatiota. WWW mahdollistaa kuvien ja muiden multimediaelementtien lisäämisen tekstipohjaisiin ohjeistoihin, jolloin visualisointi antaa lisäarvoa tiedon esittämiseen ja omaksumiseen. Koulutus-osa ja laatuohjeisto toteutettiinkin Internet-tekniikalla. Projektin dokumentit tallennettiin Lotus Notes -tietokantaan. WWW-pohjaisen käyttöliittymän kautta ylläpidetään ja liitetään uusia Word-, Excel- ja MSProject-dokumentteja Lotus Notes -tietokantaan. WWW-selaimen ja Lotus Notes -ohjelmiston välinen yhteys on toteutettu Lotuksen Domino-tekniikkaa käyttäen.
  Original languageFinnish
  QualificationMaster Degree
  Awarding Institution
  • University of Oulu
  Supervisors/Advisors
  • Paaso, Jouko, Supervisor, External person
  • Seppänen, Veikko, Advisor, External person
  Place of PublicationOulu
  Publisher
  Publication statusPublished - 1997
  MoE publication typeG2 Master's thesis, polytechnic Master's thesis

  Fingerprint

  Lotus

  Keywords

  • ISO 9001 quality system
  • embedded computers
  • Intranet
  • WWW
  • document database

  Cite this

  Vuorinen, O. (1997). Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi: Diplomityö. Oulu: University of Oulu.
  Vuorinen, Olli. / Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi : Diplomityö. Oulu : University of Oulu, 1997. 71 p.
  @phdthesis{4ac0b52e6a88463198ba437df0a1c463,
  title = "Sulautettujen j{\"a}rjestelmien kehitysohjeiston visualisointi: Diplomity{\"o}",
  abstract = "T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} toteutettiin sulautettujen j{\"a}rjestelmien kehitysprojektien elektroni-nen tukiymp{\"a}rist{\"o}. Sis{\"a}ll{\"o}llisen{\"a} runkona kehitetyss{\"a} tukiymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} on VTT Elektroniikan ISO 9001-pohjainen sertifioitu laatuohjeisto, jota on k{\"a}ytetty sulautettujen j{\"a}rjestelmien T&K-ty{\"o}ss{\"a} jo useita vuosia. Ohjeisto koostuu k{\"a}sikirjoista, ty{\"o}ohjeista ja valmiista dokumenttipohjista. T{\"a}ss{\"a} ty{\"o}ss{\"a} muutettiin olemassa oleva paperipohjainen laatuohjeisto visuaaliseen, elektroniseen muotoon, jossa sen k{\"a}ytt{\"o} ja kehitt{\"a}minen olisi entist{\"a} tehokkaampaa. Sulautettujen j{\"a}rjestelmien kehitysprojektien l{\"a}pivienti{\"a} ja tulosten laatutasoa voidaan parantaa tukemalla projektity{\"o}prosessia. Tukij{\"a}rjestelm{\"a} muodostuu kolmesta osasovelluksesta, joiden kaikkien teht{\"a}v{\"a}n{\"a} on tukea projekti-ty{\"o}prosessia ja prosessin kehitt{\"a}mist{\"a}. Koulutuspaketti perehdytt{\"a}{\"a} uusia henkil{\"o}it{\"a} projekti- ja laatuk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}ihin, laatuohjeisto ohjaa ja neuvoo projektien l{\"a}pivienniss{\"a}. Projektin jaettujen dokumenttien hallinta parantaa tiedonkulkua ja ryhm{\"a}ty{\"o}t{\"a}. Internet-tekniikkaa on alettu k{\"a}ytt{\"a}{\"a} my{\"o}s yritysten sis{\"a}isiss{\"a} sovelluksissa eli Intraneteissa. WWW-selain on ymp{\"a}rist{\"o}riippumaton ja joustava tapa jakaa yritysten sis{\"a}ist{\"a} informaatiota. WWW mahdollistaa kuvien ja muiden multimediaelementtien lis{\"a}{\"a}misen tekstipohjaisiin ohjeistoihin, jolloin visualisointi antaa lis{\"a}arvoa tiedon esitt{\"a}miseen ja omaksumiseen. Koulutus-osa ja laatuohjeisto toteutettiinkin Internet-tekniikalla. Projektin dokumentit tallennettiin Lotus Notes -tietokantaan. WWW-pohjaisen k{\"a}ytt{\"o}liittym{\"a}n kautta yll{\"a}pidet{\"a}{\"a}n ja liitet{\"a}{\"a}n uusia Word-, Excel- ja MSProject-dokumentteja Lotus Notes -tietokantaan. WWW-selaimen ja Lotus Notes -ohjelmiston v{\"a}linen yhteys on toteutettu Lotuksen Domino-tekniikkaa k{\"a}ytt{\"a}en.",
  keywords = "ISO 9001 quality system, embedded computers, Intranet, WWW, document database",
  author = "Olli Vuorinen",
  note = "Diplomity{\"o}, Oulun yliopisto, s{\"a}hk{\"o}tekniikan osasto CA: ELE",
  year = "1997",
  language = "Finnish",
  publisher = "University of Oulu",
  address = "Finland",
  school = "University of Oulu",

  }

  Vuorinen, O 1997, 'Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi: Diplomityö', Master Degree, University of Oulu, Oulu.

  Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi : Diplomityö. / Vuorinen, Olli.

  Oulu : University of Oulu, 1997. 71 p.

  Research output: ThesisMaster's thesis

  TY - THES

  T1 - Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi

  T2 - Diplomityö

  AU - Vuorinen, Olli

  N1 - Diplomityö, Oulun yliopisto, sähkötekniikan osasto CA: ELE

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Tässä työssä toteutettiin sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien elektroni-nen tukiympäristö. Sisällöllisenä runkona kehitetyssä tukiympäristössä on VTT Elektroniikan ISO 9001-pohjainen sertifioitu laatuohjeisto, jota on käytetty sulautettujen järjestelmien T&K-työssä jo useita vuosia. Ohjeisto koostuu käsikirjoista, työohjeista ja valmiista dokumenttipohjista. Tässä työssä muutettiin olemassa oleva paperipohjainen laatuohjeisto visuaaliseen, elektroniseen muotoon, jossa sen käyttö ja kehittäminen olisi entistä tehokkaampaa. Sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien läpivientiä ja tulosten laatutasoa voidaan parantaa tukemalla projektityöprosessia. Tukijärjestelmä muodostuu kolmesta osasovelluksesta, joiden kaikkien tehtävänä on tukea projekti-työprosessia ja prosessin kehittämistä. Koulutuspaketti perehdyttää uusia henkilöitä projekti- ja laatukäytäntöihin, laatuohjeisto ohjaa ja neuvoo projektien läpiviennissä. Projektin jaettujen dokumenttien hallinta parantaa tiedonkulkua ja ryhmätyötä. Internet-tekniikkaa on alettu käyttää myös yritysten sisäisissä sovelluksissa eli Intraneteissa. WWW-selain on ympäristöriippumaton ja joustava tapa jakaa yritysten sisäistä informaatiota. WWW mahdollistaa kuvien ja muiden multimediaelementtien lisäämisen tekstipohjaisiin ohjeistoihin, jolloin visualisointi antaa lisäarvoa tiedon esittämiseen ja omaksumiseen. Koulutus-osa ja laatuohjeisto toteutettiinkin Internet-tekniikalla. Projektin dokumentit tallennettiin Lotus Notes -tietokantaan. WWW-pohjaisen käyttöliittymän kautta ylläpidetään ja liitetään uusia Word-, Excel- ja MSProject-dokumentteja Lotus Notes -tietokantaan. WWW-selaimen ja Lotus Notes -ohjelmiston välinen yhteys on toteutettu Lotuksen Domino-tekniikkaa käyttäen.

  AB - Tässä työssä toteutettiin sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien elektroni-nen tukiympäristö. Sisällöllisenä runkona kehitetyssä tukiympäristössä on VTT Elektroniikan ISO 9001-pohjainen sertifioitu laatuohjeisto, jota on käytetty sulautettujen järjestelmien T&K-työssä jo useita vuosia. Ohjeisto koostuu käsikirjoista, työohjeista ja valmiista dokumenttipohjista. Tässä työssä muutettiin olemassa oleva paperipohjainen laatuohjeisto visuaaliseen, elektroniseen muotoon, jossa sen käyttö ja kehittäminen olisi entistä tehokkaampaa. Sulautettujen järjestelmien kehitysprojektien läpivientiä ja tulosten laatutasoa voidaan parantaa tukemalla projektityöprosessia. Tukijärjestelmä muodostuu kolmesta osasovelluksesta, joiden kaikkien tehtävänä on tukea projekti-työprosessia ja prosessin kehittämistä. Koulutuspaketti perehdyttää uusia henkilöitä projekti- ja laatukäytäntöihin, laatuohjeisto ohjaa ja neuvoo projektien läpiviennissä. Projektin jaettujen dokumenttien hallinta parantaa tiedonkulkua ja ryhmätyötä. Internet-tekniikkaa on alettu käyttää myös yritysten sisäisissä sovelluksissa eli Intraneteissa. WWW-selain on ympäristöriippumaton ja joustava tapa jakaa yritysten sisäistä informaatiota. WWW mahdollistaa kuvien ja muiden multimediaelementtien lisäämisen tekstipohjaisiin ohjeistoihin, jolloin visualisointi antaa lisäarvoa tiedon esittämiseen ja omaksumiseen. Koulutus-osa ja laatuohjeisto toteutettiinkin Internet-tekniikalla. Projektin dokumentit tallennettiin Lotus Notes -tietokantaan. WWW-pohjaisen käyttöliittymän kautta ylläpidetään ja liitetään uusia Word-, Excel- ja MSProject-dokumentteja Lotus Notes -tietokantaan. WWW-selaimen ja Lotus Notes -ohjelmiston välinen yhteys on toteutettu Lotuksen Domino-tekniikkaa käyttäen.

  KW - ISO 9001 quality system

  KW - embedded computers

  KW - Intranet

  KW - WWW

  KW - document database

  M3 - Master's thesis

  PB - University of Oulu

  CY - Oulu

  ER -

  Vuorinen O. Sulautettujen järjestelmien kehitysohjeiston visualisointi: Diplomityö. Oulu: University of Oulu, 1997. 71 p.