Voitelurasvan kunnonvalvonnan kenttäkokeet ja pika-analysaattorit

Risto Parikka

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Voitelurasvan kuntomääritykset perustuvat tänä päivänä silmämääräisen havainnoinnin lisäksi laboratoriossa tehtäviin rasva-analyyseihin. Käynninaikaista valvontaa voitelurasvoille ei juuri rasva-analyysien avulla kyetä tekemään. Seuraava edistysaskel voitelurasvan kunnonseurannassa on rasvanäytteiden analysointi kohteen lähellä pika-analysaattorien avulla, jolloin saadaan vähintään suuntaa-antavaa tietoa voitelurasvan ja voideltavan kohteen kunnosta. Useista perusmenetelmistä on mahdollista kehittää kenttäkäyttöön soveltuvia analysointimenetelmiä ja -laitteita.
Original languageFinnish
Pages (from-to)32 - 34
JournalKunnossapito
Volume21
Issue number2
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • grease
  • lubrication
  • condition monitoring

Cite this

Parikka, Risto. / Voitelurasvan kunnonvalvonnan kenttäkokeet ja pika-analysaattorit. In: Kunnossapito. 2007 ; Vol. 21, No. 2. pp. 32 - 34.
@article{ba8b1b79619d49af8e831db4c1a29ea4,
title = "Voitelurasvan kunnonvalvonnan kentt{\"a}kokeet ja pika-analysaattorit",
abstract = "Voitelurasvan kuntom{\"a}{\"a}ritykset perustuvat t{\"a}n{\"a} p{\"a}iv{\"a}n{\"a} silm{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}isen havainnoinnin lis{\"a}ksi laboratoriossa teht{\"a}viin rasva-analyyseihin. K{\"a}ynninaikaista valvontaa voitelurasvoille ei juuri rasva-analyysien avulla kyet{\"a} tekem{\"a}{\"a}n. Seuraava edistysaskel voitelurasvan kunnonseurannassa on rasvan{\"a}ytteiden analysointi kohteen l{\"a}hell{\"a} pika-analysaattorien avulla, jolloin saadaan v{\"a}hint{\"a}{\"a}n suuntaa-antavaa tietoa voitelurasvan ja voideltavan kohteen kunnosta. Useista perusmenetelmist{\"a} on mahdollista kehitt{\"a}{\"a} kentt{\"a}k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n soveltuvia analysointimenetelmi{\"a} ja -laitteita.",
keywords = "grease, lubrication, condition monitoring",
author = "Risto Parikka",
note = "Project code: 689",
year = "2007",
language = "Finnish",
volume = "21",
pages = "32 -- 34",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "2",

}

Voitelurasvan kunnonvalvonnan kenttäkokeet ja pika-analysaattorit. / Parikka, Risto.

In: Kunnossapito, Vol. 21, No. 2, 2007, p. 32 - 34.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Voitelurasvan kunnonvalvonnan kenttäkokeet ja pika-analysaattorit

AU - Parikka, Risto

N1 - Project code: 689

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Voitelurasvan kuntomääritykset perustuvat tänä päivänä silmämääräisen havainnoinnin lisäksi laboratoriossa tehtäviin rasva-analyyseihin. Käynninaikaista valvontaa voitelurasvoille ei juuri rasva-analyysien avulla kyetä tekemään. Seuraava edistysaskel voitelurasvan kunnonseurannassa on rasvanäytteiden analysointi kohteen lähellä pika-analysaattorien avulla, jolloin saadaan vähintään suuntaa-antavaa tietoa voitelurasvan ja voideltavan kohteen kunnosta. Useista perusmenetelmistä on mahdollista kehittää kenttäkäyttöön soveltuvia analysointimenetelmiä ja -laitteita.

AB - Voitelurasvan kuntomääritykset perustuvat tänä päivänä silmämääräisen havainnoinnin lisäksi laboratoriossa tehtäviin rasva-analyyseihin. Käynninaikaista valvontaa voitelurasvoille ei juuri rasva-analyysien avulla kyetä tekemään. Seuraava edistysaskel voitelurasvan kunnonseurannassa on rasvanäytteiden analysointi kohteen lähellä pika-analysaattorien avulla, jolloin saadaan vähintään suuntaa-antavaa tietoa voitelurasvan ja voideltavan kohteen kunnosta. Useista perusmenetelmistä on mahdollista kehittää kenttäkäyttöön soveltuvia analysointimenetelmiä ja -laitteita.

KW - grease

KW - lubrication

KW - condition monitoring

M3 - Article

VL - 21

SP - 32

EP - 34

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 2

ER -