Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin

Translated title of the contribution: VTT test hole for bedrock investigations

Olli Okko, Pertti Hassinen, Kai Front

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) alueelle Espoon Otaniemeen on kairattu 150 m syvä geofysikaalisten reikälaitteiden kalibrointireikä, jonka halkaisija on 56 mm. Julkaisuun on koottu kairasydämen geologinen luonnehdinta sekä reiässä tähän mennessä tehtyjen geofysikaalisten reikämittausten kuvaus, tuloskäsittely ja tulkinta. Tuloskäsittelyssä eri mittaukset piirrettiin profiileiksi ja niiden yhdistelmäkuviksi. Tulkinnassa analysoitiin kivilajivaihtelua, kallion rakoilua, rakovyöhykkeiden esiintymistä ja luonnetta sekä kalliopohjaveden virtausta. Reikämittausten perusteella homogeenisista reikäjaksoista otettiin näytteitä, joista tehdyistä ohuthienäytteistä selvitettiin kyseisten kivilajiyksikköjen mineralogiaa. Samoista kohdin otetuista näytteistä mitattiin myös kalliomekaanisia ja petrofysikaalisia ominaisuuksia. Reiän kairausnäyte on VTT:llä, ja reikä on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä uusien laitteiden kalibrointia tai testaamista varten.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-4439-0
Publication statusPublished - 1993
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1506
ISSN1235-0605

Keywords

  • bedrock
  • structure
  • examination
  • boreholes
  • measuring instruments
  • calibration

Cite this

Okko, O., Hassinen, P., & Front, K. (1993). Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1506
Okko, Olli ; Hassinen, Pertti ; Front, Kai. / Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 40 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1506).
@book{2a6704c3205644189072221aeed09e5f,
title = "Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireik{\"a} kallioper{\"a}tutkimuksiin",
abstract = "Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) alueelle Espoon Otaniemeen on kairattu 150 m syv{\"a} geofysikaalisten reik{\"a}laitteiden kalibrointireik{\"a}, jonka halkaisija on 56 mm. Julkaisuun on koottu kairasyd{\"a}men geologinen luonnehdinta sek{\"a} rei{\"a}ss{\"a} t{\"a}h{\"a}n menness{\"a} tehtyjen geofysikaalisten reik{\"a}mittausten kuvaus, tulosk{\"a}sittely ja tulkinta. Tulosk{\"a}sittelyss{\"a} eri mittaukset piirrettiin profiileiksi ja niiden yhdistelm{\"a}kuviksi. Tulkinnassa analysoitiin kivilajivaihtelua, kallion rakoilua, rakovy{\"o}hykkeiden esiintymist{\"a} ja luonnetta sek{\"a} kalliopohjaveden virtausta. Reik{\"a}mittausten perusteella homogeenisista reik{\"a}jaksoista otettiin n{\"a}ytteit{\"a}, joista tehdyist{\"a} ohuthien{\"a}ytteist{\"a} selvitettiin kyseisten kivilajiyksikk{\"o}jen mineralogiaa. Samoista kohdin otetuista n{\"a}ytteist{\"a} mitattiin my{\"o}s kalliomekaanisia ja petrofysikaalisia ominaisuuksia. Rei{\"a}n kairausn{\"a}yte on VTT:ll{\"a}, ja reik{\"a} on kaikkien kiinnostuneiden k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} uusien laitteiden kalibrointia tai testaamista varten.",
keywords = "bedrock, structure, examination, boreholes, measuring instruments, calibration",
author = "Olli Okko and Pertti Hassinen and Kai Front",
year = "1993",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4439-0",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1506",
address = "Finland",

}

Okko, O, Hassinen, P & Front, K 1993, Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1506, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin. / Okko, Olli; Hassinen, Pertti; Front, Kai.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 40 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1506).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin

AU - Okko, Olli

AU - Hassinen, Pertti

AU - Front, Kai

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) alueelle Espoon Otaniemeen on kairattu 150 m syvä geofysikaalisten reikälaitteiden kalibrointireikä, jonka halkaisija on 56 mm. Julkaisuun on koottu kairasydämen geologinen luonnehdinta sekä reiässä tähän mennessä tehtyjen geofysikaalisten reikämittausten kuvaus, tuloskäsittely ja tulkinta. Tuloskäsittelyssä eri mittaukset piirrettiin profiileiksi ja niiden yhdistelmäkuviksi. Tulkinnassa analysoitiin kivilajivaihtelua, kallion rakoilua, rakovyöhykkeiden esiintymistä ja luonnetta sekä kalliopohjaveden virtausta. Reikämittausten perusteella homogeenisista reikäjaksoista otettiin näytteitä, joista tehdyistä ohuthienäytteistä selvitettiin kyseisten kivilajiyksikköjen mineralogiaa. Samoista kohdin otetuista näytteistä mitattiin myös kalliomekaanisia ja petrofysikaalisia ominaisuuksia. Reiän kairausnäyte on VTT:llä, ja reikä on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä uusien laitteiden kalibrointia tai testaamista varten.

AB - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) alueelle Espoon Otaniemeen on kairattu 150 m syvä geofysikaalisten reikälaitteiden kalibrointireikä, jonka halkaisija on 56 mm. Julkaisuun on koottu kairasydämen geologinen luonnehdinta sekä reiässä tähän mennessä tehtyjen geofysikaalisten reikämittausten kuvaus, tuloskäsittely ja tulkinta. Tuloskäsittelyssä eri mittaukset piirrettiin profiileiksi ja niiden yhdistelmäkuviksi. Tulkinnassa analysoitiin kivilajivaihtelua, kallion rakoilua, rakovyöhykkeiden esiintymistä ja luonnetta sekä kalliopohjaveden virtausta. Reikämittausten perusteella homogeenisista reikäjaksoista otettiin näytteitä, joista tehdyistä ohuthienäytteistä selvitettiin kyseisten kivilajiyksikköjen mineralogiaa. Samoista kohdin otetuista näytteistä mitattiin myös kalliomekaanisia ja petrofysikaalisia ominaisuuksia. Reiän kairausnäyte on VTT:llä, ja reikä on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä uusien laitteiden kalibrointia tai testaamista varten.

KW - bedrock

KW - structure

KW - examination

KW - boreholes

KW - measuring instruments

KW - calibration

M3 - Report

SN - 951-38-4439-0

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Okko O, Hassinen P, Front K. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) kalibrointireikä kallioperätutkimuksiin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 40 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1506).