Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus

Research output: Contribution to conferenceConference articleScientific

Abstract

Tutkimuslaitokset ja robottien valmistajat ovat kehittäneet monia ratkaisutapoja robotin ja ihmisen vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Tähän on osaltaan vaikuttanut se, että turvaohjaimet, anturitekniikka sekä robottien voiman hallinta ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Nämä mahdollistavat usein uusia käyttökohteita ja uudenlaisia toimintatapoja samalla kun turvallisuus ja tuottavuus kehittyvät. Tuotantokohteissa pitää suunnitella kokonaisuus, jossa toteutuu järkevästi ihmisen ja robotin vuorovaikutteinen toiminta. Kaikkiin robotisoituihin kohteisiin ei vuorovaikutteisuutta kannata soveltaa. Täysin automatisoidun häiriöttömän tuotannon sisälle ei ihmisen tarvitse eikä kannata mennä tuotannon aikana.
Original languageFinnish
Number of pages16
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeNot Eligible
EventKoneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat: Loppuseminaari - Tampere, Finland
Duration: 13 May 200814 May 2008

Conference

ConferenceKoneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat
CountryFinland
CityTampere
Period13/05/0814/05/08

Keywords

  • collaborative robotics
  • robot
  • safety

Cite this

Malm, T. (2008). Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus. Paper presented at Koneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat, Tampere, Finland.
Malm, Timo. / Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus. Paper presented at Koneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat, Tampere, Finland.16 p.
@conference{5f3ad9a0ae614002b08ade6d55c063b2,
title = "Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus",
abstract = "Tutkimuslaitokset ja robottien valmistajat ovat kehitt{\"a}neet monia ratkaisutapoja robotin ja ihmisen vuorovaikutteiseen yhteisty{\"o}h{\"o}n. T{\"a}h{\"a}n on osaltaan vaikuttanut se, ett{\"a} turvaohjaimet, anturitekniikka sek{\"a} robottien voiman hallinta ovat kehittyneet viime vuosina merkitt{\"a}v{\"a}sti. N{\"a}m{\"a} mahdollistavat usein uusia k{\"a}ytt{\"o}kohteita ja uudenlaisia toimintatapoja samalla kun turvallisuus ja tuottavuus kehittyv{\"a}t. Tuotantokohteissa pit{\"a}{\"a} suunnitella kokonaisuus, jossa toteutuu j{\"a}rkev{\"a}sti ihmisen ja robotin vuorovaikutteinen toiminta. Kaikkiin robotisoituihin kohteisiin ei vuorovaikutteisuutta kannata soveltaa. T{\"a}ysin automatisoidun h{\"a}iri{\"o}tt{\"o}m{\"a}n tuotannon sis{\"a}lle ei ihmisen tarvitse eik{\"a} kannata menn{\"a} tuotannon aikana.",
keywords = "collaborative robotics, robot, safety",
author = "Timo Malm",
note = "Project code: 8287 ; null ; Conference date: 13-05-2008 Through 14-05-2008",
year = "2008",
language = "Finnish",

}

Malm, T 2008, 'Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus' Paper presented at Koneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat, Tampere, Finland, 13/05/08 - 14/05/08, .

Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus. / Malm, Timo.

2008. Paper presented at Koneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat, Tampere, Finland.

Research output: Contribution to conferenceConference articleScientific

TY - CONF

T1 - Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus

AU - Malm, Timo

N1 - Project code: 8287

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Tutkimuslaitokset ja robottien valmistajat ovat kehittäneet monia ratkaisutapoja robotin ja ihmisen vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Tähän on osaltaan vaikuttanut se, että turvaohjaimet, anturitekniikka sekä robottien voiman hallinta ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Nämä mahdollistavat usein uusia käyttökohteita ja uudenlaisia toimintatapoja samalla kun turvallisuus ja tuottavuus kehittyvät. Tuotantokohteissa pitää suunnitella kokonaisuus, jossa toteutuu järkevästi ihmisen ja robotin vuorovaikutteinen toiminta. Kaikkiin robotisoituihin kohteisiin ei vuorovaikutteisuutta kannata soveltaa. Täysin automatisoidun häiriöttömän tuotannon sisälle ei ihmisen tarvitse eikä kannata mennä tuotannon aikana.

AB - Tutkimuslaitokset ja robottien valmistajat ovat kehittäneet monia ratkaisutapoja robotin ja ihmisen vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Tähän on osaltaan vaikuttanut se, että turvaohjaimet, anturitekniikka sekä robottien voiman hallinta ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Nämä mahdollistavat usein uusia käyttökohteita ja uudenlaisia toimintatapoja samalla kun turvallisuus ja tuottavuus kehittyvät. Tuotantokohteissa pitää suunnitella kokonaisuus, jossa toteutuu järkevästi ihmisen ja robotin vuorovaikutteinen toiminta. Kaikkiin robotisoituihin kohteisiin ei vuorovaikutteisuutta kannata soveltaa. Täysin automatisoidun häiriöttömän tuotannon sisälle ei ihmisen tarvitse eikä kannata mennä tuotannon aikana.

KW - collaborative robotics

KW - robot

KW - safety

M3 - Conference article

ER -

Malm T. Vuorovaikutteisen robotiikan turvallisuus. 2008. Paper presented at Koneenrakennuksen teknologiaohjelma MASINA - Koneenrakentajat kohtaavat, Tampere, Finland.