Suomessa kehitetään ikkunoiden energialuokitusta

Translated title of the contribution: Window energy rating system is being developed in Finland

Kari Hemmilä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ikkunoita on perinteisesti valittu lämmönläpäisykertoimen, k- tai U-arvon, perusteella. Tämä ei kuitenkaan ota huomioon kaikkia ikkunan lämpöhäviöön vaikuttavia tekijöitä eikä auringonsäteilyn läpäisyn lämpöhäviötä pienentävää vaikutusta. Energialuokitus on kehitetty ottamaan huomioon nämä tekijät ja helpottamaan ostajaa erilaisten ikkunoiden vertailussa. Suomeen ollaan kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopanmaiden joukossa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)16-18
JournalLasirakentaja
Volume3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

Finland
ratings
energy

Cite this

Hemmilä, Kari. / Suomessa kehitetään ikkunoiden energialuokitusta. In: Lasirakentaja. 1999 ; Vol. 3. pp. 16-18.
@article{3f398a6c870b45f5913bcc06d7c89a1b,
title = "Suomessa kehitet{\"a}{\"a}n ikkunoiden energialuokitusta",
abstract = "Ikkunoita on perinteisesti valittu l{\"a}mm{\"o}nl{\"a}p{\"a}isykertoimen, k- tai U-arvon, perusteella. T{\"a}m{\"a} ei kuitenkaan ota huomioon kaikkia ikkunan l{\"a}mp{\"o}h{\"a}vi{\"o}{\"o}n vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} eik{\"a} auringons{\"a}teilyn l{\"a}p{\"a}isyn l{\"a}mp{\"o}h{\"a}vi{\"o}t{\"a} pienent{\"a}v{\"a}{\"a} vaikutusta. Energialuokitus on kehitetty ottamaan huomioon n{\"a}m{\"a} tekij{\"a}t ja helpottamaan ostajaa erilaisten ikkunoiden vertailussa. Suomeen ollaan kehitt{\"a}m{\"a}ss{\"a} t{\"a}llaista luokitusj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} ensimm{\"a}isten Euroopanmaiden joukossa.",
author = "Kari Hemmil{\"a}",
year = "1999",
language = "Finnish",
volume = "3",
pages = "16--18",
journal = "Lasirakentaja",
issn = "0788-8147",

}

Hemmilä, K 1999, 'Suomessa kehitetään ikkunoiden energialuokitusta', Lasirakentaja, vol. 3, pp. 16-18.

Suomessa kehitetään ikkunoiden energialuokitusta. / Hemmilä, Kari.

In: Lasirakentaja, Vol. 3, 1999, p. 16-18.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Suomessa kehitetään ikkunoiden energialuokitusta

AU - Hemmilä, Kari

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Ikkunoita on perinteisesti valittu lämmönläpäisykertoimen, k- tai U-arvon, perusteella. Tämä ei kuitenkaan ota huomioon kaikkia ikkunan lämpöhäviöön vaikuttavia tekijöitä eikä auringonsäteilyn läpäisyn lämpöhäviötä pienentävää vaikutusta. Energialuokitus on kehitetty ottamaan huomioon nämä tekijät ja helpottamaan ostajaa erilaisten ikkunoiden vertailussa. Suomeen ollaan kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopanmaiden joukossa.

AB - Ikkunoita on perinteisesti valittu lämmönläpäisykertoimen, k- tai U-arvon, perusteella. Tämä ei kuitenkaan ota huomioon kaikkia ikkunan lämpöhäviöön vaikuttavia tekijöitä eikä auringonsäteilyn läpäisyn lämpöhäviötä pienentävää vaikutusta. Energialuokitus on kehitetty ottamaan huomioon nämä tekijät ja helpottamaan ostajaa erilaisten ikkunoiden vertailussa. Suomeen ollaan kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopanmaiden joukossa.

M3 - Article

VL - 3

SP - 16

EP - 18

JO - Lasirakentaja

JF - Lasirakentaja

SN - 0788-8147

ER -