Ikkunoille tulossa energialuokitus

Translated title of the contribution: Windows will be energy rated in the future

Kari Hemmilä

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)38-40
  JournalKiinteistöposti
  Issue number2
  Publication statusPublished - 2000
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Fingerprint

  Anadelphia
  energy

  Cite this

  Hemmilä, K. (2000). Ikkunoille tulossa energialuokitus. Kiinteistöposti, (2), 38-40.
  Hemmilä, Kari. / Ikkunoille tulossa energialuokitus. In: Kiinteistöposti. 2000 ; No. 2. pp. 38-40.
  @article{db8b6034a4e448c1a6e7080ec455d357,
  title = "Ikkunoille tulossa energialuokitus",
  abstract = "Ikkunoiden l{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}vyyteen on liitetty monia teknisi{\"a} k{\"a}sitteit{\"a}, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien v{\"a}linen et{\"a}isyys, joiden merkityksest{\"a} pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja is{\"a}nn{\"o}itsij{\"a}t ovat yleens{\"a} ymm{\"a}ll{\"a}{\"a}n. Ikkunoiden valinta n{\"a}iden tekij{\"o}iden perusteella on asiaan perhtym{\"a}tt{\"o}m{\"a}lle vaikeaa ja valinnat tehd{\"a}{\"a}nkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan my{\"o}s kehitt{\"a}m{\"a}ss{\"a} t{\"a}llaista luokitusj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} ensimm{\"a}isten Euroopan maiden joukossa.",
  author = "Kari Hemmil{\"a}",
  year = "2000",
  language = "Finnish",
  pages = "38--40",
  journal = "Kiinteist{\"o}posti",
  issn = "1237-6965",
  number = "2",

  }

  Hemmilä, K 2000, 'Ikkunoille tulossa energialuokitus', Kiinteistöposti, no. 2, pp. 38-40.

  Ikkunoille tulossa energialuokitus. / Hemmilä, Kari.

  In: Kiinteistöposti, No. 2, 2000, p. 38-40.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Ikkunoille tulossa energialuokitus

  AU - Hemmilä, Kari

  PY - 2000

  Y1 - 2000

  N2 - Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.

  AB - Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.

  M3 - Article

  SP - 38

  EP - 40

  JO - Kiinteistöposti

  JF - Kiinteistöposti

  SN - 1237-6965

  IS - 2

  ER -