Ikkunoille tulossa energialuokitus

Translated title of the contribution: Windows will be energy rated in the future

Kari Hemmilä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)38-40
JournalKiinteistöposti
Issue number2
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fingerprint

Anadelphia
energy

Cite this

Hemmilä, K. (2000). Ikkunoille tulossa energialuokitus. Kiinteistöposti, (2), 38-40.
Hemmilä, Kari. / Ikkunoille tulossa energialuokitus. In: Kiinteistöposti. 2000 ; No. 2. pp. 38-40.
@article{db8b6034a4e448c1a6e7080ec455d357,
title = "Ikkunoille tulossa energialuokitus",
abstract = "Ikkunoiden l{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}vyyteen on liitetty monia teknisi{\"a} k{\"a}sitteit{\"a}, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien v{\"a}linen et{\"a}isyys, joiden merkityksest{\"a} pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja is{\"a}nn{\"o}itsij{\"a}t ovat yleens{\"a} ymm{\"a}ll{\"a}{\"a}n. Ikkunoiden valinta n{\"a}iden tekij{\"o}iden perusteella on asiaan perhtym{\"a}tt{\"o}m{\"a}lle vaikeaa ja valinnat tehd{\"a}{\"a}nkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan my{\"o}s kehitt{\"a}m{\"a}ss{\"a} t{\"a}llaista luokitusj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} ensimm{\"a}isten Euroopan maiden joukossa.",
author = "Kari Hemmil{\"a}",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "38--40",
journal = "Kiinteist{\"o}posti",
issn = "1237-6965",
number = "2",

}

Hemmilä, K 2000, 'Ikkunoille tulossa energialuokitus', Kiinteistöposti, no. 2, pp. 38-40.

Ikkunoille tulossa energialuokitus. / Hemmilä, Kari.

In: Kiinteistöposti, No. 2, 2000, p. 38-40.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ikkunoille tulossa energialuokitus

AU - Hemmilä, Kari

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.

AB - Ikkunoiden lämmöneristävyyteen on liitetty monia teknisiä käsitteitä, kuten k-arvo, selektiivilasit, argonkaasu ja lasien välinen etäisyys, joiden merkityksestä pientalorakentajat, osakkkeenomistajat ja isännöitsijät ovat yleensä ymmällään. Ikkunoiden valinta näiden tekijöiden perusteella on asiaan perhtymättömälle vaikeaa ja valinnat tehdäänkin usein vain hinnan perusteella. Eri ikkunoiden vuotuisten energiankulutusten vertailun hlepottamiseksi joissain maissa on otettu käyttöön ikkunoiden energialuokitus. Suomeen ollaan myös kehittämässä tällaista luokitusjärjestelmää ensimmäisten Euroopan maiden joukossa.

M3 - Article

SP - 38

EP - 40

JO - Kiinteistöposti

JF - Kiinteistöposti

SN - 1237-6965

IS - 2

ER -