XML Europe'99

Haaveista realismiin

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Euroopan suurimpaan XML konferenssiin, Espanjan Granadaan oli saapunut yli 900 dokumentoinnin, julkaisemisen ja tietotekniikan asiantuntijaa, joista noin 30 Suomesta. Osanottajamäärä oli jälleen uusi ennätys. Konferenssi onkin kasvanut muutamassa vuodessa pienen piirin tapaamisesta suurehkoksi tilaisuudeksi, joka kiinnostaa muitakin kuin asiaan vihkiytyneitä. Syynä rakenteiseen dokumentointiin kohdistuvan kiinnostuksen kasvuun on SGML-standardin yksinkertaistettu versio XML. Se on muuttunut suurten organisaatioiden dokumentoinnin hallinnan apuvälineestä monenlaiseen tiedonsiirtoon käytettäväksi esitysmuodoksi. Konferenssissa usein esille tullut lausahdus "XML on tiedonsiirron lingua franca" ei ehkä olekaan enää kovin suurta liioittelua.
Original languageFinnish
Pages (from-to)10-11
JournalGT-lehti
Issue number3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • xml

Cite this

@article{afda7362b7cf478ebdc52cc9f71d3f3e,
title = "XML Europe'99: Haaveista realismiin",
abstract = "Euroopan suurimpaan XML konferenssiin, Espanjan Granadaan oli saapunut yli 900 dokumentoinnin, julkaisemisen ja tietotekniikan asiantuntijaa, joista noin 30 Suomesta. Osanottajam{\"a}{\"a}r{\"a} oli j{\"a}lleen uusi enn{\"a}tys. Konferenssi onkin kasvanut muutamassa vuodessa pienen piirin tapaamisesta suurehkoksi tilaisuudeksi, joka kiinnostaa muitakin kuin asiaan vihkiytyneit{\"a}. Syyn{\"a} rakenteiseen dokumentointiin kohdistuvan kiinnostuksen kasvuun on SGML-standardin yksinkertaistettu versio XML. Se on muuttunut suurten organisaatioiden dokumentoinnin hallinnan apuv{\"a}lineest{\"a} monenlaiseen tiedonsiirtoon k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}ksi esitysmuodoksi. Konferenssissa usein esille tullut lausahdus {"}XML on tiedonsiirron lingua franca{"} ei ehk{\"a} olekaan en{\"a}{\"a} kovin suurta liioittelua.",
keywords = "xml",
author = "Pekka Siltanen",
note = "LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE",
year = "1999",
language = "Finnish",
pages = "10--11",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "3",

}

XML Europe'99 : Haaveista realismiin. / Siltanen, Pekka.

In: GT-lehti, No. 3, 1999, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - XML Europe'99

T2 - Haaveista realismiin

AU - Siltanen, Pekka

N1 - LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Euroopan suurimpaan XML konferenssiin, Espanjan Granadaan oli saapunut yli 900 dokumentoinnin, julkaisemisen ja tietotekniikan asiantuntijaa, joista noin 30 Suomesta. Osanottajamäärä oli jälleen uusi ennätys. Konferenssi onkin kasvanut muutamassa vuodessa pienen piirin tapaamisesta suurehkoksi tilaisuudeksi, joka kiinnostaa muitakin kuin asiaan vihkiytyneitä. Syynä rakenteiseen dokumentointiin kohdistuvan kiinnostuksen kasvuun on SGML-standardin yksinkertaistettu versio XML. Se on muuttunut suurten organisaatioiden dokumentoinnin hallinnan apuvälineestä monenlaiseen tiedonsiirtoon käytettäväksi esitysmuodoksi. Konferenssissa usein esille tullut lausahdus "XML on tiedonsiirron lingua franca" ei ehkä olekaan enää kovin suurta liioittelua.

AB - Euroopan suurimpaan XML konferenssiin, Espanjan Granadaan oli saapunut yli 900 dokumentoinnin, julkaisemisen ja tietotekniikan asiantuntijaa, joista noin 30 Suomesta. Osanottajamäärä oli jälleen uusi ennätys. Konferenssi onkin kasvanut muutamassa vuodessa pienen piirin tapaamisesta suurehkoksi tilaisuudeksi, joka kiinnostaa muitakin kuin asiaan vihkiytyneitä. Syynä rakenteiseen dokumentointiin kohdistuvan kiinnostuksen kasvuun on SGML-standardin yksinkertaistettu versio XML. Se on muuttunut suurten organisaatioiden dokumentoinnin hallinnan apuvälineestä monenlaiseen tiedonsiirtoon käytettäväksi esitysmuodoksi. Konferenssissa usein esille tullut lausahdus "XML on tiedonsiirron lingua franca" ei ehkä olekaan enää kovin suurta liioittelua.

KW - xml

M3 - Article

SP - 10

EP - 11

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 3

ER -