Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

Lena Hansson, Ralf Lunabba, Tapio Planman, Esa Vitikainen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages54
  ISBN (Print)951-38-2924-
  Publication statusPublished - 1987
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number744
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  Architectural Accessibility
  Research
  Organisation for Economic Co-Operation and Development

  Keywords

  • nuclear fuels
  • nuclear fuel elements
  • nuclear reactor materials
  • quality control
  • inspection
  • Zirconium alloys
  • uranium oxides

  Cite this

  Hansson, L., Lunabba, R., Planman, T., & Vitikainen, E. (1987). Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 744
  Hansson, Lena ; Lunabba, Ralf ; Planman, Tapio ; Vitikainen, Esa. / Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).
  @book{39c6bc4543784954ae37fe4079c2ebc5,
  title = "Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset",
  abstract = "Tutkimusty{\"o}ss{\"a} koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeist{\"a}, nykyisten polttoainemateriaalien k{\"a}ytt{\"a}ytymisest{\"a}, polttoaineen testausmenetelmist{\"a} ja s{\"a}{\"a}t{\"o}sauvamateriaaleista, sek{\"a} kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhti{\"o}iden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainv{\"a}linen yhteisty{\"o}. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sek{\"a} VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat t{\"a}rkeimm{\"a}t yhteisty{\"o}kohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lis{\"a}nnyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdyst{\"a} tutkimuksesta sek{\"a} VTT:n t{\"a}n{\"a} aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.",
  keywords = "nuclear fuels, nuclear fuel elements, nuclear reactor materials, quality control, inspection, Zirconium alloys, uranium oxides",
  author = "Lena Hansson and Ralf Lunabba and Tapio Planman and Esa Vitikainen",
  year = "1987",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2924-",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "744",
  address = "Finland",

  }

  Hansson, L, Lunabba, R, Planman, T & Vitikainen, E 1987, Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 744, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. / Hansson, Lena; Lunabba, Ralf; Planman, Tapio; Vitikainen, Esa.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

  AU - Hansson, Lena

  AU - Lunabba, Ralf

  AU - Planman, Tapio

  AU - Vitikainen, Esa

  PY - 1987

  Y1 - 1987

  N2 - Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.

  AB - Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.

  KW - nuclear fuels

  KW - nuclear fuel elements

  KW - nuclear reactor materials

  KW - quality control

  KW - inspection

  KW - Zirconium alloys

  KW - uranium oxides

  M3 - Report

  SN - 951-38-2924-

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Hansson L, Lunabba R, Planman T, Vitikainen E. Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).