Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

Lena Hansson, Ralf Lunabba, Tapio Planman, Esa Vitikainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-2924-
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number744
ISSN0358-5085

Fingerprint

Architectural Accessibility
Research
Organisation for Economic Co-Operation and Development

Keywords

  • nuclear fuels
  • nuclear fuel elements
  • nuclear reactor materials
  • quality control
  • inspection
  • Zirconium alloys
  • uranium oxides

Cite this

Hansson, L., Lunabba, R., Planman, T., & Vitikainen, E. (1987). Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 744
Hansson, Lena ; Lunabba, Ralf ; Planman, Tapio ; Vitikainen, Esa. / Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).
@book{39c6bc4543784954ae37fe4079c2ebc5,
title = "Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset",
abstract = "Tutkimusty{\"o}ss{\"a} koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeist{\"a}, nykyisten polttoainemateriaalien k{\"a}ytt{\"a}ytymisest{\"a}, polttoaineen testausmenetelmist{\"a} ja s{\"a}{\"a}t{\"o}sauvamateriaaleista, sek{\"a} kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhti{\"o}iden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainv{\"a}linen yhteisty{\"o}. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sek{\"a} VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat t{\"a}rkeimm{\"a}t yhteisty{\"o}kohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lis{\"a}nnyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdyst{\"a} tutkimuksesta sek{\"a} VTT:n t{\"a}n{\"a} aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.",
keywords = "nuclear fuels, nuclear fuel elements, nuclear reactor materials, quality control, inspection, Zirconium alloys, uranium oxides",
author = "Lena Hansson and Ralf Lunabba and Tapio Planman and Esa Vitikainen",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2924-",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "744",
address = "Finland",

}

Hansson, L, Lunabba, R, Planman, T & Vitikainen, E 1987, Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 744, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. / Hansson, Lena; Lunabba, Ralf; Planman, Tapio; Vitikainen, Esa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

AU - Hansson, Lena

AU - Lunabba, Ralf

AU - Planman, Tapio

AU - Vitikainen, Esa

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.

AB - Tutkimustyössä koottiin ja jaettiin tietoa uusista polttoainetyypeistä, nykyisten polttoainemateriaalien käyttäytymisestä, polttoaineen testausmenetelmistä ja säätösauvamateriaaleista, sekä kehitettiin edelleen kotimaisia palveluvalmiuksia polttoainekiertoon liittyviin voimayhtiöiden ja viranomaisten toimeksiantoihin. Oleellisena osana projektia oli kansainvälinen yhteistyö. OECD:n Halden-projekti, Studsvikin Ramp-projektit, IAEA:n BEFAST-projekti sekä VVER-polttoaineen tutkimusohjelmat olivat tärkeimmät yhteistyökohteet. Tutkimuksen avulla on parannettu VTT:n valmiuksia suorittaa alan toimeksiantoja, ja se on lisännyt kotimaista riippumatonta polttoainekierron asiantuntemusta. Julkaisu on yhteenveto vuosina 1984 - 1986 tehdystä tutkimuksesta sekä VTT:n tänä aikana hankkimista tutkimus- ja palveluvalmiuksista.

KW - nuclear fuels

KW - nuclear fuel elements

KW - nuclear reactor materials

KW - quality control

KW - inspection

KW - Zirconium alloys

KW - uranium oxides

M3 - Report

SN - 951-38-2924-

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hansson L, Lunabba R, Planman T, Vitikainen E. Ydinpolttoainekierron materiaaliselvitykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 744).