Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

Kari Ikonen, Timo Mikkola, Keijo Koski, Arja Saarenheimo, Heli Talja

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  Number of pages140
  Publication statusPublished - 1990
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number1183
  ISSN0358-5085

  Keywords

  • nuclear power plants
  • structures
  • safety
  • fracture mechanics
  • wear
  • corrosion
  • aging
  • radiation damages
  • pipelines
  • concrete structures

  Cite this

  Ikonen, K., Mikkola, T., Koski, K., Saarenheimo, A., & Talja, H. (1990). Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1183
  Ikonen, Kari ; Mikkola, Timo ; Koski, Keijo ; Saarenheimo, Arja ; Talja, Heli. / Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).
  @book{ab86d400c8634bcb80ba3abd44dcd9aa,
  title = "Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus",
  abstract = "Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen p{\"a}{\"a}paino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksi{\"a}, vuoto ennen murtumaa -kriteeri{\"a}, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. T{\"a}rke{\"a} osa ty{\"o}st{\"a} on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentaj{\"a}rjestelm{\"a}n kehitt{\"a}miseen. Edell{\"a} mainitun toiminnan lis{\"a}ksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainv{\"a}lisess{\"a} yhteisty{\"o}ss{\"a} ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydess{\"a} valmistuneet opinn{\"a}ytteet, julkaisut ja ty{\"o}raportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot k{\"a}yv{\"a}t ilmi l{\"a}hdeluettelosta ja liitteist{\"a}.",
  keywords = "nuclear power plants, structures, safety, fracture mechanics, wear, corrosion, aging, radiation damages, pipelines, concrete structures",
  author = "Kari Ikonen and Timo Mikkola and Keijo Koski and Arja Saarenheimo and Heli Talja",
  year = "1990",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3900-1",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1183",

  }

  Ikonen, K, Mikkola, T, Koski, K, Saarenheimo, A & Talja, H 1990, Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1183, Espoo.

  Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. / Ikonen, Kari; Mikkola, Timo; Koski, Keijo; Saarenheimo, Arja; Talja, Heli.

  Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

  AU - Ikonen, Kari

  AU - Mikkola, Timo

  AU - Koski, Keijo

  AU - Saarenheimo, Arja

  AU - Talja, Heli

  PY - 1990

  Y1 - 1990

  N2 - Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.

  AB - Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.

  KW - nuclear power plants

  KW - structures

  KW - safety

  KW - fracture mechanics

  KW - wear

  KW - corrosion

  KW - aging

  KW - radiation damages

  KW - pipelines

  KW - concrete structures

  M3 - Report

  SN - 951-38-3900-1

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

  CY - Espoo

  ER -

  Ikonen K, Mikkola T, Koski K, Saarenheimo A, Talja H. Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).