Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

Kari Ikonen, Timo Mikkola, Keijo Koski, Arja Saarenheimo, Heli Talja

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages140
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1183
ISSN (Print)0358-5085

Keywords

  • nuclear power plants
  • structures
  • safety
  • fracture mechanics
  • wear
  • corrosion
  • aging
  • radiation damages
  • pipelines
  • concrete structures

Cite this

Ikonen, K., Mikkola, T., Koski, K., Saarenheimo, A., & Talja, H. (1990). Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1183
Ikonen, Kari ; Mikkola, Timo ; Koski, Keijo ; Saarenheimo, Arja ; Talja, Heli. / Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).
@book{ab86d400c8634bcb80ba3abd44dcd9aa,
title = "Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus",
abstract = "Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen p{\"a}{\"a}paino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksi{\"a}, vuoto ennen murtumaa -kriteeri{\"a}, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. T{\"a}rke{\"a} osa ty{\"o}st{\"a} on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentaj{\"a}rjestelm{\"a}n kehitt{\"a}miseen. Edell{\"a} mainitun toiminnan lis{\"a}ksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainv{\"a}lisess{\"a} yhteisty{\"o}ss{\"a} ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydess{\"a} valmistuneet opinn{\"a}ytteet, julkaisut ja ty{\"o}raportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot k{\"a}yv{\"a}t ilmi l{\"a}hdeluettelosta ja liitteist{\"a}.",
keywords = "nuclear power plants, structures, safety, fracture mechanics, wear, corrosion, aging, radiation damages, pipelines, concrete structures",
author = "Kari Ikonen and Timo Mikkola and Keijo Koski and Arja Saarenheimo and Heli Talja",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3900-1",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT",
number = "1183",

}

Ikonen, K, Mikkola, T, Koski, K, Saarenheimo, A & Talja, H 1990, Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1183, Espoo.

Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. / Ikonen, Kari; Mikkola, Timo; Koski, Keijo; Saarenheimo, Arja; Talja, Heli.

Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

AU - Ikonen, Kari

AU - Mikkola, Timo

AU - Koski, Keijo

AU - Saarenheimo, Arja

AU - Talja, Heli

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.

AB - Julkaisussa kuvataan ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimusta Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen ydinvoimatekniikan laboratoriossa vuosina 1983 - 1989. Tutkimuksen pääpaino on ollut rakenteiden turvallisuudessa. Tutkimustoiminta on toteutettu kolmena projektina, joissa on tutkittu mm. laskennallista murtumismekaniikkaa, putkistojen lujuuskysymyksiä, vuoto ennen murtumaa -kriteeriä, paineiskuja, suojarakennuksen lujuutta ja reaktoripaineastian pohjan puhkeamista vakavassa reaktorionnettomuudessa. Tärkeä osa työstä on kohdistunut ydinvoimatekniikassa tarvittavien tietokoneohjelmien ja laskentajärjestelmän kehittämiseen. Edellä mainitun toiminnan lisäksi julkaisussa kuvataan kehitettyjen valmiuksien soveltamista muissa tutkimusprojekteissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja tilaustutkimuksissa. Projektien yhteydessä valmistuneet opinnäytteet, julkaisut ja työraportit samoin kuin projektiryhmien ja projektien johtoryhmien kokoonpanot käyvät ilmi lähdeluettelosta ja liitteistä.

KW - nuclear power plants

KW - structures

KW - safety

KW - fracture mechanics

KW - wear

KW - corrosion

KW - aging

KW - radiation damages

KW - pipelines

KW - concrete structures

M3 - Report

SN - 951-38-3900-1

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus

CY - Espoo

ER -

Ikonen K, Mikkola T, Koski K, Saarenheimo A, Talja H. Ydinvoimalaitosrakenteiden turvallisuustutkimus. Espoo, 1990. 140 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1183).