Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus

Kari Lahdenperä

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tässä tutkimuksessa on kirjallisuuden ja VTT:n metallilaboratorion ydinvoimalaitosten huollossa saatujen monivuotisten kokemusten perusteella kuvattu pyörrevirtamenetelmän käyttömahdollisuuksia ydinvoimalaitosten laitteiden testauksessa. Tutkimuksessa on käsitelty menetelmän soveltamista lämmönvaihtimien ja erityisesti höyrystimien testaukseen. Höyrystimien osalta on kuvattu merkittävimmät länsimaisissa laitoksissa havaitut vauriotyypit ja niiden havaitsemiseen sopivat testausmenetelmät. Lisäksi on tarkasteltu pyörrevirtamenetelmän soveltuvuutta pintatestaukseen ja erityisesti turbiinien siipien ja kierteisten komponenttien testaukseen. Kussakin sovellutuskohteessa erikseen on pyritty selvittämään saavutettavissa oleva herkkyys erilaisten vaurioiden suhteen ja materiaaleista yms. seikoista aiheutuvat menetelmän rajoitukset.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages92
  ISBN (Print)951-38-3535-9
  Publication statusPublished - 1989
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
  Number653
  ISSN0358-5077

  Fingerprint

  nuclear power
  power plants

  Keywords

  • eddy current tests
  • nondestructive tests
  • nuclear power plants
  • boilers

  Cite this

  Lahdenperä, K. (1989). Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 653
  Lahdenperä, Kari. / Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 92 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 653).
  @book{0388e80865974e79a7fee2de7aa68b8e,
  title = "Ydinvoimalaitosten laitteiden py{\"o}rrevirtatestaus",
  abstract = "T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa on kirjallisuuden ja VTT:n metallilaboratorion ydinvoimalaitosten huollossa saatujen monivuotisten kokemusten perusteella kuvattu py{\"o}rrevirtamenetelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia ydinvoimalaitosten laitteiden testauksessa. Tutkimuksessa on k{\"a}sitelty menetelm{\"a}n soveltamista l{\"a}mm{\"o}nvaihtimien ja erityisesti h{\"o}yrystimien testaukseen. H{\"o}yrystimien osalta on kuvattu merkitt{\"a}vimm{\"a}t l{\"a}nsimaisissa laitoksissa havaitut vauriotyypit ja niiden havaitsemiseen sopivat testausmenetelm{\"a}t. Lis{\"a}ksi on tarkasteltu py{\"o}rrevirtamenetelm{\"a}n soveltuvuutta pintatestaukseen ja erityisesti turbiinien siipien ja kierteisten komponenttien testaukseen. Kussakin sovellutuskohteessa erikseen on pyritty selvitt{\"a}m{\"a}{\"a}n saavutettavissa oleva herkkyys erilaisten vaurioiden suhteen ja materiaaleista yms. seikoista aiheutuvat menetelm{\"a}n rajoitukset.",
  keywords = "eddy current tests, nondestructive tests, nuclear power plants, boilers",
  author = "Kari Lahdenper{\"a}",
  year = "1989",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3535-9",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "653",
  address = "Finland",

  }

  Lahdenperä, K 1989, Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 653, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus. / Lahdenperä, Kari.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 92 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 653).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus

  AU - Lahdenperä, Kari

  PY - 1989

  Y1 - 1989

  N2 - Tässä tutkimuksessa on kirjallisuuden ja VTT:n metallilaboratorion ydinvoimalaitosten huollossa saatujen monivuotisten kokemusten perusteella kuvattu pyörrevirtamenetelmän käyttömahdollisuuksia ydinvoimalaitosten laitteiden testauksessa. Tutkimuksessa on käsitelty menetelmän soveltamista lämmönvaihtimien ja erityisesti höyrystimien testaukseen. Höyrystimien osalta on kuvattu merkittävimmät länsimaisissa laitoksissa havaitut vauriotyypit ja niiden havaitsemiseen sopivat testausmenetelmät. Lisäksi on tarkasteltu pyörrevirtamenetelmän soveltuvuutta pintatestaukseen ja erityisesti turbiinien siipien ja kierteisten komponenttien testaukseen. Kussakin sovellutuskohteessa erikseen on pyritty selvittämään saavutettavissa oleva herkkyys erilaisten vaurioiden suhteen ja materiaaleista yms. seikoista aiheutuvat menetelmän rajoitukset.

  AB - Tässä tutkimuksessa on kirjallisuuden ja VTT:n metallilaboratorion ydinvoimalaitosten huollossa saatujen monivuotisten kokemusten perusteella kuvattu pyörrevirtamenetelmän käyttömahdollisuuksia ydinvoimalaitosten laitteiden testauksessa. Tutkimuksessa on käsitelty menetelmän soveltamista lämmönvaihtimien ja erityisesti höyrystimien testaukseen. Höyrystimien osalta on kuvattu merkittävimmät länsimaisissa laitoksissa havaitut vauriotyypit ja niiden havaitsemiseen sopivat testausmenetelmät. Lisäksi on tarkasteltu pyörrevirtamenetelmän soveltuvuutta pintatestaukseen ja erityisesti turbiinien siipien ja kierteisten komponenttien testaukseen. Kussakin sovellutuskohteessa erikseen on pyritty selvittämään saavutettavissa oleva herkkyys erilaisten vaurioiden suhteen ja materiaaleista yms. seikoista aiheutuvat menetelmän rajoitukset.

  KW - eddy current tests

  KW - nondestructive tests

  KW - nuclear power plants

  KW - boilers

  M3 - Report

  SN - 951-38-3535-9

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

  BT - Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Lahdenperä K. Ydinvoimalaitosten laitteiden pyörrevirtatestaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 92 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 653).