Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä

Ari Kautto

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa esitetään, kuinka ajatus sähkön tuotantoprosessin häiriönselvitysjärjestelmästä on syntynyt. Uusimmat ajatukset ja kriteerit prosessin valvonnasta esitetään. Kriteerit ovat turvallisuus, käytettävyys ja taloudellisuus. Hälytysfilosofiaa hahmotellaan siten, että informaatio esitetään ihmisen informaationkäsittelykykyä vastaavasti, sekventiaalisesti ja jakamalla vähän informaatiota kerrallaan. Hälytykset kuvaavat toiminnan häiriintymistä. Nuclear Regulatory Commissionin (NRC) vaatimukset valvomon toiminnan parantamiseksi hätätilanteessa esitetään ja niitä kritisoidaan. Suomessa suunnitellaan valvomototeutukset toisin kuin Yhdysvalloissa. Siksi NRC:n vaatimuksia ei pidä meillä toteuttaa sellaisenaan. Häiriönselvitysjärjestelmiä kuvataan teknisesti. Yhteenvedonomaisesti esitetään hahmotelma tarvittavista analyysimenetelmistä häiriönselvityksen tehostamiseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages23
ISBN (Print)951-38-1534-X
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number132
ISSN0358-5085

Fingerprint

nuclear power
power plants

Cite this

Kautto, A. (1982). Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 132
Kautto, Ari. / Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 132).
@book{bbb925e8acae4bcb991681efa0ca2377,
title = "Ydinvoimalan h{\"a}ri{\"o}nselvitysj{\"a}rjestelm{\"a}",
abstract = "Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n, kuinka ajatus s{\"a}hk{\"o}n tuotantoprosessin h{\"a}iri{\"o}nselvitysj{\"a}rjestelm{\"a}st{\"a} on syntynyt. Uusimmat ajatukset ja kriteerit prosessin valvonnasta esitet{\"a}{\"a}n. Kriteerit ovat turvallisuus, k{\"a}ytett{\"a}vyys ja taloudellisuus. H{\"a}lytysfilosofiaa hahmotellaan siten, ett{\"a} informaatio esitet{\"a}{\"a}n ihmisen informaationk{\"a}sittelykyky{\"a} vastaavasti, sekventiaalisesti ja jakamalla v{\"a}h{\"a}n informaatiota kerrallaan. H{\"a}lytykset kuvaavat toiminnan h{\"a}iriintymist{\"a}. Nuclear Regulatory Commissionin (NRC) vaatimukset valvomon toiminnan parantamiseksi h{\"a}t{\"a}tilanteessa esitet{\"a}{\"a}n ja niit{\"a} kritisoidaan. Suomessa suunnitellaan valvomototeutukset toisin kuin Yhdysvalloissa. Siksi NRC:n vaatimuksia ei pid{\"a} meill{\"a} toteuttaa sellaisenaan. H{\"a}iri{\"o}nselvitysj{\"a}rjestelmi{\"a} kuvataan teknisesti. Yhteenvedonomaisesti esitet{\"a}{\"a}n hahmotelma tarvittavista analyysimenetelmist{\"a} h{\"a}iri{\"o}nselvityksen tehostamiseksi.",
author = "Ari Kautto",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1534-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "132",
address = "Finland",

}

Kautto, A 1982, Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 132, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä. / Kautto, Ari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 132).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä

AU - Kautto, Ari

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisussa esitetään, kuinka ajatus sähkön tuotantoprosessin häiriönselvitysjärjestelmästä on syntynyt. Uusimmat ajatukset ja kriteerit prosessin valvonnasta esitetään. Kriteerit ovat turvallisuus, käytettävyys ja taloudellisuus. Hälytysfilosofiaa hahmotellaan siten, että informaatio esitetään ihmisen informaationkäsittelykykyä vastaavasti, sekventiaalisesti ja jakamalla vähän informaatiota kerrallaan. Hälytykset kuvaavat toiminnan häiriintymistä. Nuclear Regulatory Commissionin (NRC) vaatimukset valvomon toiminnan parantamiseksi hätätilanteessa esitetään ja niitä kritisoidaan. Suomessa suunnitellaan valvomototeutukset toisin kuin Yhdysvalloissa. Siksi NRC:n vaatimuksia ei pidä meillä toteuttaa sellaisenaan. Häiriönselvitysjärjestelmiä kuvataan teknisesti. Yhteenvedonomaisesti esitetään hahmotelma tarvittavista analyysimenetelmistä häiriönselvityksen tehostamiseksi.

AB - Julkaisussa esitetään, kuinka ajatus sähkön tuotantoprosessin häiriönselvitysjärjestelmästä on syntynyt. Uusimmat ajatukset ja kriteerit prosessin valvonnasta esitetään. Kriteerit ovat turvallisuus, käytettävyys ja taloudellisuus. Hälytysfilosofiaa hahmotellaan siten, että informaatio esitetään ihmisen informaationkäsittelykykyä vastaavasti, sekventiaalisesti ja jakamalla vähän informaatiota kerrallaan. Hälytykset kuvaavat toiminnan häiriintymistä. Nuclear Regulatory Commissionin (NRC) vaatimukset valvomon toiminnan parantamiseksi hätätilanteessa esitetään ja niitä kritisoidaan. Suomessa suunnitellaan valvomototeutukset toisin kuin Yhdysvalloissa. Siksi NRC:n vaatimuksia ei pidä meillä toteuttaa sellaisenaan. Häiriönselvitysjärjestelmiä kuvataan teknisesti. Yhteenvedonomaisesti esitetään hahmotelma tarvittavista analyysimenetelmistä häiriönselvityksen tehostamiseksi.

M3 - Report

SN - 951-38-1534-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kautto A. Ydinvoimalan häriönselvitysjärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 23 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 132).