Ympäristöä säästävää teknologiaa satamien ja väylien ruoppaustöissä

Jorma Rytkönen, Timo Riipi

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Vesirakentamisen tutkimustoiminnassa on tällä hetkellä luonnonmukaisen vesirakentamisen lisäksi ollut käynnissä lähinnä satamien ja vesiväylien rakentamisen ympäristövaikutuksia koskevia selvityksiä. Lainsäädäntömme vaatii, että merkittävissä rakennuskohteissa tulisi etukäteen tehdä selvitys rakennuskohteen vaikutuksista ympäristölle. Tällöin rakennuslupa voitaisiin evätä ennen rakentamisen alkamista, mikäli olisi osoitettavissa, että rakentaminen ja toiminta valmistuessaan eivät täyttäisi asetettuja kriteereitä. Eräs tärkeimmistä ympäristövaikutusten arviointimenettelyn kohdealueista ovatkin vesirakennustyöt, erityisesti ruoppaus- ja läjitystyöt. Näiden haittojen arvioimiseksi on tehty työtä usean eri tieteenalan kuten biologian, kemian ja rakennus- ja konetekniikan tutkimuksen parissa. Tämä artikkeli kertoo tutkimuksesta, jossa pääpaino on ollut selvittää ympäristöä säästävien ruoppaus- ja läjitysmenetelmien soveltamisesta Suomen olosuhteisiin.
Original languageFinnish
Pages (from-to)20-23
JournalKunnalliselämä
Issue number6
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Rytkönen, Jorma ; Riipi, Timo. / Ympäristöä säästävää teknologiaa satamien ja väylien ruoppaustöissä. In: Kunnalliselämä. 1997 ; No. 6. pp. 20-23.
@article{054e8eed8bb344fca3b8fd64766c5b3b,
title = "Ymp{\"a}rist{\"o}{\"a} s{\"a}{\"a}st{\"a}v{\"a}{\"a} teknologiaa satamien ja v{\"a}ylien ruoppaust{\"o}iss{\"a}",
abstract = "Vesirakentamisen tutkimustoiminnassa on t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} luonnonmukaisen vesirakentamisen lis{\"a}ksi ollut k{\"a}ynniss{\"a} l{\"a}hinn{\"a} satamien ja vesiv{\"a}ylien rakentamisen ymp{\"a}rist{\"o}vaikutuksia koskevia selvityksi{\"a}. Lains{\"a}{\"a}d{\"a}nt{\"o}mme vaatii, ett{\"a} merkitt{\"a}viss{\"a} rakennuskohteissa tulisi etuk{\"a}teen tehd{\"a} selvitys rakennuskohteen vaikutuksista ymp{\"a}rist{\"o}lle. T{\"a}ll{\"o}in rakennuslupa voitaisiin ev{\"a}t{\"a} ennen rakentamisen alkamista, mik{\"a}li olisi osoitettavissa, ett{\"a} rakentaminen ja toiminta valmistuessaan eiv{\"a}t t{\"a}ytt{\"a}isi asetettuja kriteereit{\"a}. Er{\"a}s t{\"a}rkeimmist{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}vaikutusten arviointimenettelyn kohdealueista ovatkin vesirakennusty{\"o}t, erityisesti ruoppaus- ja l{\"a}jitysty{\"o}t. N{\"a}iden haittojen arvioimiseksi on tehty ty{\"o}t{\"a} usean eri tieteenalan kuten biologian, kemian ja rakennus- ja konetekniikan tutkimuksen parissa. T{\"a}m{\"a} artikkeli kertoo tutkimuksesta, jossa p{\"a}{\"a}paino on ollut selvitt{\"a}{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}{\"a} s{\"a}{\"a}st{\"a}vien ruoppaus- ja l{\"a}jitysmenetelmien soveltamisesta Suomen olosuhteisiin.",
author = "Jorma Rytk{\"o}nen and Timo Riipi",
year = "1997",
language = "Finnish",
pages = "20--23",
journal = "Tekniikka ja kunta",
issn = "1457-7755",
number = "6",

}

Ympäristöä säästävää teknologiaa satamien ja väylien ruoppaustöissä. / Rytkönen, Jorma; Riipi, Timo.

In: Kunnalliselämä, No. 6, 1997, p. 20-23.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ympäristöä säästävää teknologiaa satamien ja väylien ruoppaustöissä

AU - Rytkönen, Jorma

AU - Riipi, Timo

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Vesirakentamisen tutkimustoiminnassa on tällä hetkellä luonnonmukaisen vesirakentamisen lisäksi ollut käynnissä lähinnä satamien ja vesiväylien rakentamisen ympäristövaikutuksia koskevia selvityksiä. Lainsäädäntömme vaatii, että merkittävissä rakennuskohteissa tulisi etukäteen tehdä selvitys rakennuskohteen vaikutuksista ympäristölle. Tällöin rakennuslupa voitaisiin evätä ennen rakentamisen alkamista, mikäli olisi osoitettavissa, että rakentaminen ja toiminta valmistuessaan eivät täyttäisi asetettuja kriteereitä. Eräs tärkeimmistä ympäristövaikutusten arviointimenettelyn kohdealueista ovatkin vesirakennustyöt, erityisesti ruoppaus- ja läjitystyöt. Näiden haittojen arvioimiseksi on tehty työtä usean eri tieteenalan kuten biologian, kemian ja rakennus- ja konetekniikan tutkimuksen parissa. Tämä artikkeli kertoo tutkimuksesta, jossa pääpaino on ollut selvittää ympäristöä säästävien ruoppaus- ja läjitysmenetelmien soveltamisesta Suomen olosuhteisiin.

AB - Vesirakentamisen tutkimustoiminnassa on tällä hetkellä luonnonmukaisen vesirakentamisen lisäksi ollut käynnissä lähinnä satamien ja vesiväylien rakentamisen ympäristövaikutuksia koskevia selvityksiä. Lainsäädäntömme vaatii, että merkittävissä rakennuskohteissa tulisi etukäteen tehdä selvitys rakennuskohteen vaikutuksista ympäristölle. Tällöin rakennuslupa voitaisiin evätä ennen rakentamisen alkamista, mikäli olisi osoitettavissa, että rakentaminen ja toiminta valmistuessaan eivät täyttäisi asetettuja kriteereitä. Eräs tärkeimmistä ympäristövaikutusten arviointimenettelyn kohdealueista ovatkin vesirakennustyöt, erityisesti ruoppaus- ja läjitystyöt. Näiden haittojen arvioimiseksi on tehty työtä usean eri tieteenalan kuten biologian, kemian ja rakennus- ja konetekniikan tutkimuksen parissa. Tämä artikkeli kertoo tutkimuksesta, jossa pääpaino on ollut selvittää ympäristöä säästävien ruoppaus- ja läjitysmenetelmien soveltamisesta Suomen olosuhteisiin.

M3 - Article

SP - 20

EP - 23

JO - Tekniikka ja kunta

JF - Tekniikka ja kunta

SN - 1457-7755

IS - 6

ER -