Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintavölineistöä

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)65-69
  JournalPelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero
  Volume56
  Publication statusPublished - 2005
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal
  EventPalotutkimuksen päivät 2005 - Helsinki, Finland
  Duration: 24 Aug 200525 Aug 2005

  Keywords

  • enterprise risk management
  • fire risks
  • rescue planning

  Cite this

  @article{21e703821210454b9946253dfd382de1,
  title = "Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintav{\"o}lineist{\"o}{\"a}",
  abstract = "Hankkeessa kehitettyjen ty{\"o}v{\"a}lineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta ty{\"o}v{\"a}linesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. T{\"a}h{\"a}n ty{\"o}v{\"a}linesarjaan tuotettiin nyt paloriskej{\"a} ja pelastustoimintaa k{\"a}sittelevi{\"a} ty{\"o}v{\"a}lineit{\"a}, jotka olivat selkeit{\"a} ja tiiviit{\"a} tarkastuslistoja ja tietokortteja. Ty{\"o}v{\"a}lineet koottiin tutustumalla alan s{\"a}{\"a}d{\"o}ksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lis{\"a}ksi asiantuntijaryhm{\"a} kommentoi valittuja aihealueita sek{\"a} korttien sis{\"a}lt{\"o}{\"a}. Ty{\"o}v{\"a}lineisiin tuotettiin nelj{\"a} A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sek{\"a} p{\"a}ivitt{\"a}inen palontorjunta. Lis{\"a}ksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyvi{\"a} kysymyksi{\"a} sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}{\"a} A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sek{\"a} p{\"a}ivitt{\"a}inen palontorjunta. Ty{\"o}v{\"a}lineist{\"o}ll{\"a} pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskej{\"a} t{\"a}ysipainoisesti. Lis{\"a}ksi hankkeella pyrittiin edist{\"a}m{\"a}{\"a}n j{\"a}rjestelm{\"a}llisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viem{\"a}{\"a}n tunnetun v{\"a}lineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.",
  keywords = "enterprise risk management, fire risks, rescue planning",
  author = "Marinka Lanne",
  note = "Project code: G5SU01012",
  year = "2005",
  language = "Finnish",
  volume = "56",
  pages = "65--69",
  journal = "Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero",
  issn = "0031-0476",

  }

  TY - JOUR

  T1 - Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintavölineistöä

  AU - Lanne, Marinka

  N1 - Project code: G5SU01012

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.

  AB - Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.

  KW - enterprise risk management

  KW - fire risks

  KW - rescue planning

  M3 - Article

  VL - 56

  SP - 65

  EP - 69

  JO - Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero

  JF - Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero

  SN - 0031-0476

  ER -