Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintavölineistöä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.
Original languageFinnish
Pages (from-to)65-69
JournalPelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero
Volume56
Publication statusPublished - 2005
MoE publication typeD1 Article in a trade journal
EventPalotutkimuksen päivät 2005 - Helsinki, Finland
Duration: 24 Aug 200525 Aug 2005

Keywords

  • enterprise risk management
  • fire risks
  • rescue planning

Cite this

@article{21e703821210454b9946253dfd382de1,
title = "Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintav{\"o}lineist{\"o}{\"a}",
abstract = "Hankkeessa kehitettyjen ty{\"o}v{\"a}lineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta ty{\"o}v{\"a}linesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. T{\"a}h{\"a}n ty{\"o}v{\"a}linesarjaan tuotettiin nyt paloriskej{\"a} ja pelastustoimintaa k{\"a}sittelevi{\"a} ty{\"o}v{\"a}lineit{\"a}, jotka olivat selkeit{\"a} ja tiiviit{\"a} tarkastuslistoja ja tietokortteja. Ty{\"o}v{\"a}lineet koottiin tutustumalla alan s{\"a}{\"a}d{\"o}ksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lis{\"a}ksi asiantuntijaryhm{\"a} kommentoi valittuja aihealueita sek{\"a} korttien sis{\"a}lt{\"o}{\"a}. Ty{\"o}v{\"a}lineisiin tuotettiin nelj{\"a} A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sek{\"a} p{\"a}ivitt{\"a}inen palontorjunta. Lis{\"a}ksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyvi{\"a} kysymyksi{\"a} sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}{\"a} A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sek{\"a} p{\"a}ivitt{\"a}inen palontorjunta. Ty{\"o}v{\"a}lineist{\"o}ll{\"a} pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskej{\"a} t{\"a}ysipainoisesti. Lis{\"a}ksi hankkeella pyrittiin edist{\"a}m{\"a}{\"a}n j{\"a}rjestelm{\"a}llisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viem{\"a}{\"a}n tunnetun v{\"a}lineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.",
keywords = "enterprise risk management, fire risks, rescue planning",
author = "Marinka Lanne",
note = "Project code: G5SU01012",
year = "2005",
language = "Finnish",
volume = "56",
pages = "65--69",
journal = "Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero",
issn = "0031-0476",

}

TY - JOUR

T1 - Yritysten paloriskien ja pelastustoiminnan hallinta osaksi PK-RH riskienhallintavölineistöä

AU - Lanne, Marinka

N1 - Project code: G5SU01012

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.

AB - Hankkeessa kehitettyjen työvälineiden pohjana toimi Pk-yrityksen riskienhallinta työvälinesarja (PK-RH), joka kehitettiin Suomessa vuosina 1996-2001. Tähän työvälinesarjaan tuotettiin nyt paloriskejä ja pelastustoimintaa käsitteleviä työvälineitä, jotka olivat selkeitä ja tiiviitä tarkastuslistoja ja tietokortteja. Työvälineet koottiin tutustumalla alan säädöksiin, ohjeisiin ja kirjallisuuteen. Lisäksi asiantuntijaryhmä kommentoi valittuja aihealueita sekä korttien sisältöä. Työvälineisiin tuotettiin neljä A4 tietokorttia aiheista paloriskit, pelastussuunnittelu, rakenteellinen ja tekninen palontorjunta sekä päivittäinen palontorjunta. Lisäksi tuotettiin kuusi riskienhallintaan liittyviä kysymyksiä sisältävää A4 tarkastuslistaa aiheista pelastussuunnittelu, rakenteellinen palontorjunta, tekninen palontorjunta ja sammutusvalmiudet, palavat aineet ja materiaalit, tulipalon varaa aiheuttavat laitteet sekä päivittäinen palontorjunta. Työvälineistöllä pyrittiin luomaan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuus arvioida oman toimintansa riskejä täysipainoisesti. Lisäksi hankkeella pyrittiin edistämään järjestelmällisen riskienhallinnan kautta yritysten paloturvallisuutta ja viemään tunnetun välineen kautta tietoa useisiin pk-yrityksiin.

KW - enterprise risk management

KW - fire risks

KW - rescue planning

M3 - Article

VL - 56

SP - 65

EP - 69

JO - Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero

JF - Pelastustieto: Palontorjuntatekniikka-erikoisnumero

SN - 0031-0476

ER -